Агресията сред учениците превзема и началните класове

Агресията сред учениците превзема и началните класове

Открити дни на Местните комисии за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните стартираха във Варна

Кампанията „Открити дни на Местните комисии за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните“ стартира за 13-та поредна година във Варна. Целта на инициативата е да се запознаят децата с рисковете, които крият проблемното поведение, проявата на агресия, употребата на наркотични вещества, опасностите в интернет, трафикът на хора и т.н.

„Проблемът агресия сред учениците е факт и слиза все по-ниско във възрастта“, каза Светлана Коева, директор на Дирекция „Превенции“ към община Варна. По думите й не липсват случаи на агресия и сред ученици в 4 клас, което налага тя да бъде овладявана с помощта на психолози и психотерапевти.

 

 

„При всички случаи е налице проблем в семейството. Социалната среда също оказва влияние и стимулира децата към подобен тип поведение. Целта на кампанията е да ги научим на позитивното. Неслучайно и мотото на кампанията е „Аз избирам доброто“ , каза още Светлана Коева.

 

СВЕТЛАНА КОЕВА ПРИВЕТСТВА УЧЕНИЦИТЕ в пълната зала.

 

В рамките на кампанията, до 30 април, са предвидени над 200 обучения и ролеви игри, беседи по метода връстници обучават връстници, прожекции на филми, спортни състезания и др. 43 варненски училища са включени в нея, като се очаква да бъдат обхванати повече от 3 800 ученици.

 

По време на официалното откриване на кампанията в зала Пленарна на община Варна бяха наградени участниците в конкурсите за рисунки и есе на тема „Доброто е моят избор“. Над 300 шестокласници от 11 училища са взели участие в тях, а отличените на първите три места получиха грамоти.

 

НАГРАДИТЕ НА ОТЛИЧЕНИТЕ ВРЪЧИ зам.- кметът Тодор Иванов.

 

Под мотото „Заедно срещу агресията“ театър „Наш свят“ представи на подрастващите мултимедийния спектакъл „Еднорог“.

 

МАРИАНА СТОЙКОВА

снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ

 

РИСУНКИТЕ ОТ КОНКУРСА МОГАТ ДА БЪДАТ РАЗГЛЕДАНИ във фоайето пред зала Пленарна в Общината.

 

 

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Nothing Found. Ready to publish your first sponsor? Get started here.