Партньор на Проватон
 Намериха пари за свлачището „Трифон Зарезан”, започват укрепване до месец

Намериха пари за свлачището „Трифон Зарезан”, започват укрепване до месец

Сподели в

С държавно финансиране решават проблема със свлачището „Трифон Зарезан” във Варна, стана ясно на гражданския диалог за регионално развитие.

С подкрепата на държавата проблемът със свлачището „Трифон Зарезан” ще бъде трайно решен, а панорамният път Варна – Златни пясъци, ще бъде възстановен. Това стана ясно на състоялия се в морската столица граждански диалог, посветен на регионалното развитие.

„Осигурено е финансиране за решаване на съществуващия от повече от 20 години проблем със свлачището „Трифон Зарезан“ край Варна. Проектът е одобрен от експертен съвет и дейности по него могат да стартират до месец и половина.

Предвижда се свлачището да бъде укрепено чрез премостване с естакада, така че в рамките на година – година и половина да отворим панорамния път, който е изключително важен и за развитието на туризма”, обяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който взе участие в диалога.

По думите му целеви ресурс е осигурен и за свлачището в местността „Свети Никола”. „Близо 170 млн. лв. от националния бюджет и европейските фондове се инвестират в подобряване на пътната инфраструктура в област Варна от средата на 2017 г. досега”, информира зам.-министърът, а кметът на морската столица Иван Портних благодари за подкрепата на правителството и подчерта ролята на европейското финансиране за решаването на важни за града проблеми.
Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *