Партньор на Проватон
 Варненци предадоха 10 тона пластмасови капачки само за 2 часа

Варненци предадоха 10 тона пластмасови капачки само за 2 часа

Сподели в

С голям ентусиазъм и малки и големи се втурнаха към големите контейнери, разположени на площада пред Катедралата

Въпреки дъждовния ден, стотици граждани от Варна и близките общини се включиха в мащабната акция за предаване на пластмасови капачки, предаде Moreto.net.

С голям ентусиазъм и малки и големи се втурнаха към големите контейнери, разположени на площада пред Катедралата. От старта на кампанията в 9 ч. до 11 ч. бяха събрани 10 тона пластмасови капачки.

С парите от рециклирането на пластмасовите капачки ще бъде закупена апаратура за детската хирургия в МБАЛ “Света Анна” и апаратура в помощ на новородените в АГ болницата в морската столица.

От началото на благотворителната инициатива са събрани над 69 тона пластмасови капачки, а по време на първата мащабна акция през септември миналата година – 21 000 кг. С парите от тяхното рециклиране, бяха направени 5 дарения в помощ на новородените в АГ болницата СБАГАЛ “Проф. д-р Димитър Стаматов” и МБАЛ “Света Анна”.

Акцията ще продължи до 16 ч. днес пред катедралния храм “Успение Богородично”, така че тези, които все още не са предали своите капачки, имат време да го направят.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *