Партньор на Проватон
 Правят кръгово кръстовище в района на “Траката”

Правят кръгово кръстовище в района на “Траката”

Сподели в

Приключи изместването на водопровод в района на местността „Траката“. Това ще позволи през тази година там да бъде изградено кръгово кръстовище, което ще допринесе за повишаване на безопасността на движението, съобщи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков по време на дискусията „Европа в нашия дом“ във Варна.

Осигурен е целеви ресурс и за свлачището в местността „Свети Никола“. Финансиране е осигурено и за решаване на съществуващия от повече от 20 години проблем със свлачището „Трифон Зарезан“. Проектът е одобрен от експертен съвет и дейности по него могат да стартират до месец – месец и половина. Предвижда се свлачището да бъде укрепено чрез преместване с естакада, обяви заместник-министър Нанков.

През тази година ще се ремонтират още 7 км от пътя Варна – Добрич. Ще стартира и ремонтът на пътя Айтос – Провадия, който ще направи достъпно за бързо преминаване още едно трасе по направлението север – юг. С ремонт на 16 км от пътя Топола – Девня, който трябва да бъде направен през тази година, ще бъде решен един от проблемите за бизнеса в региона.

Работи се активно и по изграждането на АМ „Хемус“, която ще съдейства за развитието на Северна България. Завършването й се очаква не само от гражданите, но и от инвеститорите. Със седем месеца предсрочно се очаква да завърши изграждането на участъка между Ябланица и п. в. „Боаза“. Над 70% от дейностите по него вече са изпълнени. През следващия месец се предвижда да започне строителство в 56-километровия участък от пътния възел до разклона с пътя Плевен – Ловеч. Проблеми с отчужденията бавят работата в участъка то п.в. „Белокопитово“ до п.в. „Буховци“.

Подготвя се промяна в нормативната уредба, която ще спести приблизително година при отчуждаването на имоти за обектите от национално значение, каквато е АМ „Хемус“, коментира пред медии регионалният заместник-министър.

През тази година ще бъде изготвен технически проект за магистралата в участъка между разклона с пътя Плевен – Ловеч и пътния възел с бъдещата магистрала Русе – Велико Търново. За трасето с дължина над 80 км има готов идеен проект и одобрен доклад по ОВОС. Очаква се строителството му да приключи най-късно в началото на 2023 г. В момента се проектират почти 80 км между Велико Търново и п.в. „Буховци“. Магистралата от София до Варна ще бъде напълно завършена в рамките до следващите пет години.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *