Партньор на Проватон
 Отвориха предсрочно двете платна на бул “Левски” до стадион “Спартак”

Отвориха предсрочно двете платна на бул “Левски” до стадион “Спартак”

Сподели в

Преди минути днес бяха отворени за движение и двете платна на ремонтиращият се булевард “Васил Левски”

 

Новината споделиха варненци във фейсбук, повечето от тях бяха скептични и искаха илюстрация. Припомняме, че по план булевардът трябваше да бъде отворен поетапно до Великден. В момента обаче от голямото кръстовище на квартал “Чайка”/”Левски” до стадион “Спартак” булевардът е пуснат в двете платна.

 

Паралелно се работи по изграждането на конструкцията на 4-те пасарелки. Готови са всички пилотни стени, поставя се облицовка. Подготвя се озеленяването и се работи по организацията на движение – знаци, хоризонтална маркировка и обезопасителни системи.

 

Мостовите съоръжения на бул. „Левски“ с бул. „Владислав Варненчик“ и бул. „Сливница“ са завършени. В процес на изграждане е мостовото съоръжение с бул. „Цар Освободител“, на конструкцията с ул. „Прилеп“ – там са изляти устои и ригели, работи се по армировъчни и кофражни работи за пътна плоча. По отношение на връзката с ул. „Кракра“ – изляти са устоите, монтирана е гредовата конструкция и се изгражда пътна плоча. 20 000 тона асфалт е положен до досега по новото трасе на бул. Левски“, което включва участъка от ул. „Подвис“ до ул. „Девня“.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *