Партньор на Проватон
 В детска градина „Слънчо“ във Варна отбелязаха космически юбилей

В детска градина „Слънчо“ във Варна отбелязаха космически юбилей

Сподели в

Малчуганите от подготвителните групи участваха в експерименти, бяха насърчавани да споделят идеите си и да ги реализират в групови проекти

С дни, посветени на опознаването на Космоса, децата от детска градина №5 „Слънчо“ отбелязаха Деня на космонавтиката и 40-годишнината от първия полет на български космонавт. В изпълнение на програмата за съвместна дейност „Учим за космоса“ съвместно с НАОП „Н. Коперник“ (Варна) деца и родители участваха в минипроектите „Космическо пътешествие”, „Космически изследователи“, „Слънчево семейство“. Целта им е да се развие естественото любопитство на детето и неговият творчески потенциал, умението му да наблюдава, да издига хипотези и да прави изводи, умението му да търси решения,  да прави подобрения и иновации.

 


Като част от STEM обучението днес децата от четвърта група със старши учител Марияна Койнова показаха пред педагогическата колегия знанията си в педагогическа ситуация по образователно направление „Околен свят“ – „От Земята до звездите“. Използването на дигитални инструменти в процеса на познавателни игри повиши качеството на поз¬навателния процес, провокира активността и интереса на децата. Децата навлязоха в света на науката, технологиите, инженерството, като конструираха, моделираха, изработваха свои проекти.

 


Децата от четвърта А група с главен учител Веселинка Цонева показаха математическите си познания в открита практика по математика,  реализирана по програмата за съвместна дейност с ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – „Приемственост между детска градина и училище“. Малките математици се ориентираха по „космическа карта“ и начертаха пътя на ракетата.

 


Малчуганите от подготвителните групи участваха в експерименти, бяха насърчавани да споделят идеите си и да ги реализират в групови проекти. Чрез интеграцията на отделените образователни направления в учебната програма децата разбраха връзките между предметните области, които изучават.

 

Черно море

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *