Партньор на Проватон
 3 забранени теми за обсъждане след секс

3 забранени теми за обсъждане след секс

Сподели в

Когато имате по-стабилна връзка, сигурно сте се изкушавали да повдигнете някоя сериозна тема след секс. Но трябва да внимавате с разговорите в леглото, веднага след сексуално преживяване, пише teenproblem.net. Ето за какво да не говорите, според терапевтът по връзки и секс.

1. Неодобрителни коментари относно представянето и тялото на партньора

Обсъждането на представянето на партньора в леглото, освен ако самият той не настоява много, не е добра идея, особено е негативно. Не е хубаво да давате конкретна оценка, тъй като едва ли тя може да е обективна. Критиката ще провали романтичното преживяване и постигнатата интимност. Ако нещо не ви харесва, повдигнете темата в друг момент, а не точно след секс.

Коментарите относно тялото на партньора са направо забранени. Ужасно е да му кажете, че тялото му не е хубаво или фигурата му не ви харесва веднага след секс. Партньорът току-що ви се е показал и разкрил, споделили сте интимен момент. Би следвало единствено да се възхищавате на тялото му, щом сте избрали да сте с него. А и да оцените, че той е избрал вас. Това ще нарани самочувствието на партньора ви и следващия път той ще е много притеснен.

2. Спорове

Времето след секс определено не е подходящо да заговорите за конфликта, който така и не сте разрешили. Ако сте спорили за нещо преди това, продължете спора по-късно, а не веднага след секс. Така ще убиете тръпката и насладата, партньорът може да си спомня преживяването по-скоро като лошо. А и сериозните дискусии не би трябвало да се водят в леглото.

3. Предишен опит

“Много е важно да обсъдите сексуалното си минало с партньора, но не и веднага след секс с него”, казва експертът. Трябва предварително да сте обяснили с какви хора сте имали контакт, имали ли сте някакви проблеми и болести и т.н., за да е спокоен човекът до вас и да знае, че може да ви има доверие. А и едва ли на партньора ви ще му е приятно да слуша за бившето ви гадже, докато още сте в леглото. Проведете тези разговори преди секс.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *