Партньор на Проватон
 Хакатон „Подобри ежедневието си чрез технологии“ ще се проведе в ТУ – Варна

Хакатон „Подобри ежедневието си чрез технологии“ ще се проведе в ТУ – Варна

Сподели в

„Подобри ежедневието си чрез технологии” е хакатон, организиран от „Ментормейт“ със съдействието на Студентския съвет и ръководството на Технически университет – Варна.

Каним ви на едно забавно, предизвикателно и различно преживяване, където ще имате възможност да развихрите идеите си за създаване на интересен и иновативен проект, който би могъл да ви бъде полезен в ежедневието. Заредете се с позитивно настроение, усмивки и заповядайте!

Очакваме ви на 15 и 16 април в Технически университет – Варна, Нов учебен корпус (НУК), ет. 1 – Студентска читалня на Университетската библиотека.

Участието е безплатно, но се изисква предварителна регистрация на адрес: https://www.eventbrite.com/e/59370520826#tickets

ПРОГРАМА

Ден 1 (15.04.2019, понеделник)

 • 10:00 – 12:00 – откриване на събитието, сформиране на екипи и избиране на теми
 • 12:00 – 15:00 – работа с менторите, които ще помагат, ако има въпроси или затруднения по реализацията

Храна и напитки ще има осигурени през целия ден. При необходимост след 20:00 участниците ще имат възможност отново да се консултират с менторите.

Ден 2 (16.04.2019, вторник)

 • 10:00 – 13:00- работа с менторите
 • 13:00 – 14:00 – време за обяд – отново храната и напитките са осигурени от организаторите
 • 17:00 – 19:00 – работа с менторите
 • 19:00 – представяне на проектите (по около 10-15 минути на екип)
 • 22:00 – обявяване на победителите и раздаване на награди. Закриване на събитието

Допускат се до участие студенти от всички университети. Целта е да се разработят софтуерни или хардуерни проекти с избрана от екипите технология, без ограничение по посочената тема. Във всеки отбор може да се включат от 2 до 5 човека. Максималният брой екипи, които ще бъдат сформирани за хакатона е 8. Участниците могат да се включат без да имат предварително избран екип, тъй като след откриването на събитието ще има време за сформиране на екипи и избор на теми. Всички необходими активи за изпълнението на проектите (лаптопи, хардуерни устройства и софтуер) трябват да бъдат осигурени от участниците. Това включва и предварителната подготовка като инсталиране на необходимите редактори, библиотеки, среди и др. технологии и инструменти за разработка и създаване на Github Repository, където ще бъдат качени проектите. Технологиите и езиците са по избор на участниците. Кодът на проектите е интелектуална собственост на участниците.

Проектите на отборите е задължително да бъдат представени под формата на презентация в рамките на 10-15 минути. Проектите ще бъдат оценявани по десетобална система в следните категории:

 • Иновативност
 • Презентация
 • Реализация
 • Актуалност на проблема
 • Завършеност

При равен сумарен резултат, решаващата оценка ще е в категорията актуалност на проблема.

До дисквалификация може да се стигне при следните ситуации: ако журито прецени, че проектът не е авторски; при непристойно поведение – след употреба на алкохол, проява на агресия и всякакви действия, които могат да попречат на провеждането на състезанието или да навредят на околните; ако проектът не спада към горепосочените категории или е разработен продукт със зловреден характер, нецензурно или неморално съдържание.

За допълнителна информация: 052/940 514 или office@mentormate.com

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *