Партньор на Проватон
 Кметът Иван Портних награди медалистите от Спешъл Олимпикс

Кметът Иван Портних награди медалистите от Спешъл Олимпикс

Сподели в

Кметът на Варна Иван Портних връчи почетни плакети на близначките Ваня и Таня Иванови (лека атлетика) и на Велико Великов (конна езда), които се върнаха с медали от Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби (Обединени арабски емирства). С награди бяха удостоени и техните треньори Петя Георгиева и Веско Петров.

 

„Щастливи сме с Вашите успехи и медали. Благодаря Ви, че представихте достойно и България, и Варна на този изключително висок световен спортен форум, че сте посланици на титлата Варна – Европейски град на спорта 2019. Поздравявам и треньорите, и родителите – за грижите и подкрепата”, заяви кметът Иван Портних.

 

Думи на благодарност отправиха състезатели и треньори към семействата си, към Дневен център “Ривиера” и Община Варна. Специален музикален поздрав към медалистите бе отправен от възпитаниците на ДЦ “Ривиера”. На тържеството присъстваха директорът на дирекция “Спорт” Кристиян Димитров, родители и приятели на спортистите.

 

На Световните летни игри Спешъл олимпикс участваха повече от 7500 атлета с интелектуални затруднения и техни партньори без увреждания в 24 спорта. Варненските атлети бяха част от българския отбор от 18 спортисти с интелектуални затруднения. Ваня Иванова спечели златен медал на дълъг скок, бронзов медал на 100 метра бягане и пето място на щафета 4х2100. Сестра й Таня Иванова  взе  бронзов медал на 100 метра бягане,  класира се на седмо място на дълъг скок и пето място на щафета 4х100. Със сребърен медал се върна Велико Великов – от дисциплина английска езда, и с две четвърти места – паркур и обездка.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *