Партньор на Проватон
 Голямо благотворително бягане организират във Варна

Голямо благотворително бягане организират във Варна

Сподели в

„Един за всички, всички за Дани!“ е наслов на голямо благотворително бягане, което организират на 20-ти април (събота) във Варна група млади хора, обединени в приятелство и посветени на спорта, научи Moreto.net. Над 15 са организациите от неправителствения сектор и бизнеса, които към този момент заявяват своята подкрепа за събитието. Всички заедно искат да помогнат на двегодишния Дани да се включи в нова рехабилитационна програма в чуждестранна клиника. Канят всеки друг, които може да помогне и обича бягането.

Йордан Веселинов Ганчев се ражда през февруари 2017-та година в Добрич с тегло 1080 г. Десет месеца по-късно лекарите му поставят диагнозата детска церебрална парализа (ДЦП). Така още от мъничък Дани води голяма битка. Семейството на момченцето научава за нова рехабилитационна програма в турска клиника. Сумата от 2400 евро месечно, необходима за рехабилитацията в „Рибем“, е непосилна за младото семейство.

В 9:30 на 20.04.2019 г., на входа на Морската градина във Варна, ще бъде даден старт на различни лекоатлетически надпревари: масов старт 5 км; бягане за малки спортисти; демонстрация на зумба; табата; тренировка за деца; 9-часов крос, отворен за всички, които желаят да изпитат силите си и да проведат дневния си крос като дарителска подкрепа за Дани.

Програмата на маратона:

09:30 ч. Начало на 5 км парково бягане с iRun.bg – старт от Слънчевия часовник.

10:30 ч. Начало на 9-часово бягане със старт от „Раковината“ с Андрей Трайков.

10:30 ч. Начало на бягането за деца – две обиколки около „Морско казино“.

11:00 ч. Начало на детска функционална тренировка.

В програмата на събитието са включени тренировки по зумба за деца – 12:00 ч., както и тренировки по табата – в 13:00 ч.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *