Партньор на Проватон
 Завърши ученическият шахматен турнир във Варна

Завърши ученическият шахматен турнир във Варна

Сподели в

Кирил Атанасов и Григорий Смирнов са големите победители съответно в първа и втора възрастова група на Първия ученически шахматен турнир, проведен във Варна, научи Moreto.net.

Двамата ученици получиха купи, златни медали и дипломи за отличното си представяне. Подгласници на Кирил станаха Венцислав Иванов и Никола Петров.

Сребърен и бронзов медалист при по-големите са Живко Вълков и Борис Господинов.

Турнирът се проведе в зала 12 на Младежки дом, след което победителите в двете възрастови групи се срещнаха и в демонстрационна партия по градински шах, която се игра в двора на ОДК.

Награди имаше за всички участници в състезанието. На него се явиха 50 ученици от 15 варненски общински и частни училища.

Всички те получиха грамоти и шахматни бележници, в които да впишат най-добрите си партии. За участниците в демонстрационната среща имаше и ваучери за безплатни покупки в голяма книжарница.

Наградите на официалната церемония връчиха Монка Николова, директор на ОДК, Елисавета Савова, главен експерт в дирекция „Образование и младежки дейности“ в Община Варна и Красен Николов, председател на ШК „Варна“ и главен съдия на турнира.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *