Партньор на Проватон
 5 неща, които партньорът ви не трябва да прави, когато се карате

5 неща, които партньорът ви не трябва да прави, когато се карате

Сподели в

Когато сте във връзка грубостите в отношенията могат да причинят голямо безпокойство и напрежение, ако ги има. Някои двойки не успяват да се научат да превъзмогват желанието си за надмощие и по време на конфликти правят редица грешки, които могат да доведат до край на връзката.

Една от водещите причини за раздяла е неумението да се справяме с конфликтите. Повечето караници и скандали се свеждат до това нещата да се случат по начина на единия или другия партньор.

Ако двойката изпитва трудности в приемането на аргументите на другия, нещата с времето могат да се влошат. Връзката ви може и да не успее да преодолее тези проблеми, ако партньорът ви прави следните неща по време на конфликт.

Пренебрегва важността на определени проблеми

Един от най-вредните модели на комуникация е, когато единият партньор умишлено принизява аргументите на другия, отказва да говори, неглижира, иронизира. При такива обстоятелства никога няма да успеете да проведете градивен разговор или спор. Вашите притеснения и гледни точки винаги ще бъдат принизявани и свеждани до незначителна величина.

Изкарва си го на вас

Животът не е лесен. Стресиращото ежедневие може да накара някои хора да избухват неоснователно и когато това се случи, най-лесната мишена са най-близките. Ако вашият партньор си го изкарва на вас по груб начин без да мисли за чувствата ви и как това ще се отрази на връзката ви, недоволството и тревожността ви ще нарастват.

Държи ви на дистанция

Някои хора предпочитат да се справят сами с проблемите си, защото смятат, че искането на помощ, особено от половинката, е признак на слабост. Постоянното държане настрана може да предизвика недоволство с времето. Нежеланието на единия да приобщи другия към проблемите си, не говори за единност и взаимност във връзката.

Припомня всичките ви грешки

Това е много неприятен удар под кръста, който при постоянна повтаряемост действа много нагнетяващо и разочароващо. Подобна реакция от страна на партньора ви подсказва, че той ще ви натяква непрекъснато за нещата, които той не харесва у вас. В един момент ще започнете да се чувствате несигурни, озлобени, ще се опитвате да му докажете обратното. Това ще повиши значително нивата на стрес и ще повлияе негативно на психиката ви.

Крещи ви, когато се карате

Крясъците са нещо, което е налице в отношенията на много двойки. Те са по-скоро част от пейзажа, отколкото изключение. Но е пагубно, ако виковете и грубият тон преобладават над нормалното водене на спор. Това изтощава и в крайна сметка изхабява отношенията в една връзка.

https://www.az-jenata.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *