Партньор на Проватон
 На извънредна сесия на ОбС – Варна, освобождават управителя на Очна болница. Проф. Христина Групчева поема ръководството

На извънредна сесия на ОбС – Варна, освобождават управителя на Очна болница. Проф. Христина Групчева поема ръководството

Сподели в

В понеделник съветниците решават кой да оглави лечебното заведение

На извънредна сесия на местния парламент в понеделник общинската Очна болница ще има нов управител. Настоящият д-р Руслан Тошев е подал оставка, а тенденцията от 2 г. за СБОБАЛ – Варна. е негативна – трупат се сериозни финансови загуби.

Така най-вероятно ще бъдат върнати и напусналите работа висококвалифицирани специалисти: зам.-управителят на Очна болница проф. Христина Групчева, 14 офталмолози на трудови договори и 11 специалисти и специализанти от Катедрата по очни болести и зрителни науки към Медицински университет – Варна. Те обявиха своите оставки и 1-месечно предизвестие на 7 март на заседание на постоянната комисия „Здравеопазване“.

Медиците напуснаха именно заради несъгласие с управленската политика на настоящия управител д-р Руслан Тошев.

Според представената от напусналите лекари опция за по-добро бъдеще на лечебното заведение е именно трансформирането му от база за обучение на МУ – Варна, в пълноценна база на Медицинския университет. СБОБАЛ – Варна, има капацитет да се превърне в елитен център по офталмология, убедена е проф. Групчева, внесла концепция до Общински съвет – Варна, която обаче впоследствие оттегли със сълзи на очите.

Цветомира Драганова

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *