Партньор на Проватон
 Деца от 15 училища ще мерят сили в голям шахматен турнир

Деца от 15 училища ще мерят сили в голям шахматен турнир

Сподели в

54 деца са подали заявка за участие в Първи ученически шахматен турнир за наградите на вестник “НахОДКи”, безплатно периодично издание на Общинския детски комплекс (ОДК) във Варна. Турнирът ще се проведе тази неделя, 7 април от 10 ч. в Младежкия дом. От 14 ч. в двора на ОДК пък са насрочени две демонстрационни срещи по градински шах. Веднага след тях ще се състои и официалното награждаване на всички победители.

Подалите заявки за турнира деца са от 15 варненски общински и частни училища, сочи  любопитната статистика. Най-много са заявките  от  възпитаници на ОУ “Васил Априлов” – 14. Седем са подадените заявки от шахматисти на ОУ “Св. Патриарх Евтимий”. От ОУ “Г. С. Раковски” ще вземат участие 6 деца. Общо 10 момичета ще мерят сили за купите и медалите.

38 от подадените заявки са за първа възрастова група, където влизат децата от I до III клас. 17 от тях са първолаци. Главен съдия на турнира ще бъде Красен Николов, председател на ШК „Варна”. Всяко от децата, които се състезават в неделя, ще получи грамота за участие и шахматен бележник, където да запише своите 50 паметни партии. Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *