Партньор на Проватон
 Жената през погледа на Костадин Петков – Коцето – в изложбата “Голо тяло”

Жената през погледа на Костадин Петков – Коцето – в изложбата “Голо тяло”

Сподели в

Авторът хвърля ръкавица към своите колеги, приятели, почитатели и всички ценители на красивото и ни води в един свят, който сякаш ни се изплъзва в последните години

Вдъхновение, вечност, опора, нежна грижа, ласка, светлина, истина, предизвикателство. Такава е жената през погледа на известния български художник Костадин Петков – Коцето, чиято изложба живопис „Голо тяло“ е подредена във варненката галерия „Жар птица“. Творбите могат да бъдат разгледани до 6 април.

Авторът хвърля ръкавица към своите колеги, приятели, почитатели и всички ценители на красивото и ни води в един свят, който сякаш ни се изплъзва в последните години. Един свят на изконни човешки ценности, където жената е поставена на пиедестал, защото това е изначалното й място, отредено от самия Създател. Води ни към просветление. За да не се лутаме и губим по пътя си, за да черпим от най-чистия извор сила, наслада и вдъхновение.  Да се вслушаме в повика на душата си, защото там е истината и пътя.голо тяло

Освен че хвърля ръкавица, авторът възстановява нормалното творческо ниво, което гилдията загуби в тежките дни на компромиси заради оцеляването си.  Ето това бяхте Вие, върнете се и бъдете себе си за прослава и надежда….. , апелира художникът.

Костадин Петков – Коцето е роден през 1951 г. в гр. Кърджали. Завършил е Националната художествена академия в София през 1978 г. Специализира при доц. Галилей Симеонов. Работи по разпределение в родния си град като галерист в Художествената галерия, като художник в заводите „Пневматика“ и  „Орфей“, като учител, ръководител школа по изобразително изкуство. Проектира и реализира множество интериорни и екстериорни проекти.

Участва в редица изложби у нас и зад граница, 5 от които са самостоятелни. Негови творби са притежание на стотици любители и колекционери, не само у нас, но и в чужбина (САЩ, Панама, Израел, Унгария, Франция, Русия, Гърция, Турция, Македония и др.).

Награден е с Почетна грамота от руската Държавна дума и с Диплом от Комитета по култура и кинематография на Руската федерация. Отличен с почетен плакет и грамота от Турция и от Гърция за участието си в изложба на ЮНЕСКО, след която е приет и за член в секцията по изкуство и култура на престижната световна организация.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *