Партньор на Проватон
 Студентският съвет на Варненския свободен университет с нов председател

Студентският съвет на Варненския свободен университет с нов председател

Сподели в

Доротея Николаева – студентка в първи курс в специалност „Архитектура”, бе избрана за председател на Студентския съвет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” на общо делегатско събрание. Доротея е възпитаник на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски” във Варна, член е на Студентския съвет от един семестър. Активно участва в информационната кампания на ВСУ “Черноризец Храбър” срещу телефонните измами. Нейният мандат като председател ще е 2019 – 2021 г.

Доротея и Антонио

Пред груповите отговорници днес бяха представени две кандидатури за избор на председател – тази на Доротея Николаева и на второкурсника от специалност „Право” Антонио Тончев. Антонио е представител на студентската общност на съвета на катедра “Правни науки” и член на съвета на Юридическия факултет. Двамата представиха концепции и идеи за развитие на съвета и студентската общност във Варненския свободен университет, като обединиха мнение, че стойностните инициативи трябва да продължат.

Стефан Даскалов

Досегашният председател Стефан Даскалов отчете дейността през изминалите две години, като акцентира върху вече утвърдените събития, станали традиционни за университета – Студентската научна сесия, Ден на кариерата, организиран съвместно с Кариерния център на ВСУ „Черноризец Храбър”, походът до връх Шипка на националния празник 3 март, съвместно с Руския център на висшето училище и научният форум, организиран с факултет „Международна икономика и администрация”. В отчета на дейността активно участваха Сали Светославов – досегашен зам.-председател и Виктория Тодорова – секретар. Груповите отговорници благодариха на екипа на Студентския съвет за активната работа.

027A4048Пред делегатското събрание бе представена Михаела Милчева, която е с двугодишен опит в Студентски съвет и в края на миналия семестър беше избрана за секретар.

Новият председател Доротея Николаева отправи покана към Антонио Тончев и Иван Драганов – първокурсник в специалност „Строителство на сгради и съоръжения”, за зам.-председатели на Студентски съвет. Предложението ще бъде обсъдено на следващото заседание на Съвета.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *