Партньор на Проватон
 Презаписваме и поръчваме книги от варненската библиотека онлайн

Презаписваме и поръчваме книги от варненската библиотека онлайн

Сподели в

С изложба и нова услуга Регионалната библиотека „Пенчо Славейков” във Варна ще отбележи своя 136-ти рожден ден. От 11 часа утре, 21 март във изложбеното фоайе ще бъде открита гостуващата изложба “Книжни бижута”, подредена с помощта на Гьоте институт.

В десет постера са показани избрани графики в конкурс от 2018 г. за илюстрация на литературно произведение от немскоезичен автор. Те синтезират по един уникален начин есенцията на книгата. Изложбата отпраща към визуалния разказ на литературно произведение  в един единствен образ. Добрата илюстрация не пресъздава само текста, а рефлектира стила на автора и атмосферата на книгата.

Към темата за книжните съкровища, от варненската библиотека са добавили рядко показвани издания от ХVIII-XXI век, свързани с историческата и литературната ни памет.

Ще бъде промотирана и новата услуга „Моята библиотека”,  която предоставя персонално  виртуално пространство на читателите. След регистрация, модулът  дава възможност по всяко време и от всяка точка на света читателят да разгледа профила си, да получи актуална информация за заетите от него материали и да ги презапише, да заяви онлайн книги, периодични издания, CD, DVD, да получи бърз достъп до електронните каталози на библиотеката, да поръча библиографска справка по посочена от тема.

От културната институция отправят покана и за 22 март – Ден на читателя на Варненската библиотека, когато ще има още изненади.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *