Партньор на Проватон
 Скоро най-силната фигура ще бъде Иван Иванов! Гуцанов в евролистата по “руска писта”

Скоро най-силната фигура ще бъде Иван Иванов! Гуцанов в евролистата по “руска писта”

Сподели в

Борислав Гуцанов нацели ваксата по “руската писта” с акцията за Елена Йончева във Варна на финала на кампанията й за водач на листата.

 

В същото време той е добре поставен и в кръга на Сергей Станишев. (Гуцанов разчита и на “бонус” от Кирил Домусчиев, които има влияние на “Позитано”20.)

 

Според тази схема би трябвало да дърпа гласове от двата лагера и да влезе в евролистата. “Позитанци” от орготдела твърдят, че варненци са гласували “50:50” в неделя по традиция.

 

Гуцанов отрича тази обичайна комбинация, но не е тайна, че калкулира гласуване за него за листата и от двата лагера.

 

“Двойната игра” ще бъде трудно упражнение при гласуванията за реденето на листата заради условието на лидерката.

 

Нинова отсякла пред посредниците на различни знакови фигури – “Който гласува срещу Сергей, е вътре!”.

 

Всъщност това е само част от условието – кандидатите трябвало да приемат “Визия за Европа” според “Вишеградската шестица”, която се вписва в “Орбан-схемата”.

 

Това няма да е трудно за Борислав Гуцанов, който е сред хардовете в “руското консервативно лоби”. По-сложно ще е с гласуването “Станишев”.

 

Отборът на “Позитано”20 ще разполага с по-голямо мнозинство при реденото на листата от гласуването за водача и Гуцанов вече работел по тази линия.

 

Източници от “Позитано”20 твърдят, че той отново ще се възползва от добрия си контакт със “Сивия кардинал” Асен Марков, който му уреди срещата с лидерката преди пленума.

 

“Предстоят кадрови промени във Варна на общинско и областно равнище, това мотивира Гуцанов да подготвя чрез листата за евроизборите влизането си в парламента”, категоричен е знаков “позитанец”.

 

“Скоро най-силната фигура ще бъде Иван Иванов, който е в отбора на Корнелия Нинова и е много близък с Кирил Добрев и Асен Марков”, отсече “Вечната Амбър” на задкулисието в БСП-Варна.

 

Това всъщност работи за Борислав Гуцанов – ако отиде в София, ще освободи изцяло терена за Иван Иванов, а това може да мотивира Кирил Добрев да организира гласуване за него на пленума.

 

bgsniper.com

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *