Партньор на Проватон
 Повечето варненски младежи искат да работят в сферата на IT услугите

Повечето варненски младежи искат да работят в сферата на IT услугите

Сподели в

Голяма част от учениците и студентите във Варна искат да работят в сферата на IT услугите. Това стана ясно по време на кариерния форум “Национални дни на кариерата”, който днес се провежда в Двореца на културата и спорта в морската столица, предаде Moreto.net.

Моника Банчева и Теодора Стоева са трети курс в Техническия университет във Варна и изучават “Софтуерни и интернет технологии”. Тяхното желание е да си намерят работа в сферата на IT услугите и то в България, тъй като според тях и тук има достатъчно възможности за развитие. Подобно е мнението и на няколко момчета, които също са студенти във Варна. Според тях обаче работните места в IT сектора е по-голям в София.

Тази година форумът “Национални дни на кариерата” събра над 40 водещи компании, които предлагат работни позиции стажантски програми в различни сектори.

По думите на организаторите всеки шести си намира работа или стаж не само в големите градове, но и в по-малките населени места.

“Факт е, че остават незаети места. Има разнообразие от работни места и възможности, факт е, че остават и незаети места. Младежката безработица и като цяло безработицата в България и във Варна е ниска. Това е шансът на работодателите да привлекат по-мотивирани и амбициозни млади хора”, заяви Светослав Петров.

Кариерният форум в морската столица ще е отворен до 16 часа в Двореца на културата и спорта.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *