Партньор на Проватон
 Община Варна ще финансира с до 5 000 лв. изграждането на градинки пред блоковете

Община Варна ще финансира с до 5 000 лв. изграждането на градинки пред блоковете

Сподели в

С цел да се подобри състоянието на зелените площи в междублоковите пространства община Варна ще финансира изграждането на градинки пред блоковете в града. Това стана ясно от предложената за обществено обсъждане нова Наредба за финансово подпомагане на „Проекти за озеленяване и благоустрояване“ публикувана на сайта на Общински съвет – Варна.

 

Сред целите на новата наредба са да се предоставят условия за активно гражданско участие в благоустрояването и поддръжката на зелените площи общинска собственост, както и да бъдат създадени условия за изграждане на кътове за отдих. Ще се насърчи и засаждането на дървета, храсти и многогодишни цветя в прилежащите територии около блоковете в жилищните квартали. Това несъмнено би повишило качеството на живот, социалното общуване и гражданската активност на варненци.

 

 

Средствата за „Проекти за озеленяване и благоустрояване“ са предназначени за финансиране на малки проекти на територията на община Варна, свързани с подобряване състоянието на зелените площи, собственост на общината, на стойност до 5 000 лв.

 

Предложените проекти трябва да включват възстановяване, ремонт и обновяване на озеленени общински площи. Финансирането се одобрява ежегодно от Общинския съвет. Право на кандидатстване има всяка етажна собственост, регистрирана по реда на чл. 44 от ЗУЕС на територията на община Варна.

 

С цялото предложение може да се запознаете на сайта на ОбС – Варна – https://varnacouncil.bg/proekti-za-normativni-aktove/

 

Черно море

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *