Партньор на Проватон
 Фондациите БЪЛГАРИН и „Йонко Дяков“ ще подсигурят Великденската трапеза на варненци в нужда

Фондациите БЪЛГАРИН и „Йонко Дяков“ ще подсигурят Великденската трапеза на варненци в нужда

Сподели в

Фондация БЪЛГАРИН съвместно с фондация „Йонко Дяков“ ще подсигури Великденската трапеза на варненци в нужда тази година. Инициативата е втората поред след новогодишния обяд. Тя е насочена към социално слаби лица, многодетни семейства, възрастни хора с увреждания и други рискови групи на територията на Община Варна.

В последният ден на 2018 г. Фондация БЪЛГАРИН организира първата благотворителна кампания, с която подсигури празничен новогодишен обяд на български граждани в нужда.

Само два дни след обявяването на кампанията анонимни дарители подсигуриха хранителни продукти и средства за топъл обяд на близо 1000 души, част от най-уязвимите социални групи в нашето общество.

Организацията на кампанията беше осъществена в координация с община Варна и Българската агенция за безопасност на храните. Инициаторите от Фондация БЪЛГАРИНизразиха своето желание да работят активно с институциите в посока превръщането на кампанията от единичен случай в национална кауза в подкрепа на хора в нужда на територията на цяла България.

За съжаление, както на нова година, така и на Великден и на всички национални празници, и официални почивни дни Социалната кухня към община Варна не работи. Храна за нуждаещите не е предвидена от общинският бюджет, припомнят от фондация БЪЛГАРИН.

Членовете й ще внесат предложение за увеличаване на общинската субсидията за безплатно хранене на хора в нужда. Същото трябва да се разгледа на предстоящото заседание на ОбС-Варна.

Във Великденската кампания за “ТОПЪЛ ОБЯД” вече има заявени участия за набавяне на средства и хранителни продукти от няколко големи заведения за хранене, както и от вериги, и частни дарители. Раздаването на празничният „ТОПЪЛ ОБЯД” ще се проведе съвместно с екипа на СНЦ “Здраве Култура Самочувствие” в обществената трапезария към дирекция “Социални дейности” на община Варна, уточняват от БЪЛГАРИН.

Изключително сме щастливи, че Фондация „Йонко Дяков“ застава рамо до рамо с Фондация БЪЛГАРИН в организацията на “ТОПЪЛ ОБЯД” . За пореден път заедно ще работим в името на една чиста кауза, кодирана в същността на българина – да помага и да подкрепя своите братя и сестри в нужда безвъзмездно, коментират от неправителствената организация.

Можете да подкрепите благородната инициатива с:
– хранителни продукти с доказан произход и в срок на годност
– средства за закупуване на хранителни продукти
– участие в разливането и разнасянето на храната по специализирани учреждения (само с валидна здравна книжка).
Храната ще бъде приготвяна в специализирани кухни по предписание на БАБХ.

Координатите на фондация БЪЛГАРИН са:

bulgarianfoundation@gmail.com,
тел. 0889 380 388

rns

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *