Започна изграждането на пасарелките по бул. “Васил Левски” (СНИМКИ/ВИДЕО)

Започна изграждането на пасарелките по бул. “Васил Левски” (СНИМКИ/ВИДЕО)

Започна монтирането на пешеходните надлези по булевард “Васил Левски” във Варна, видя фоторепортерът на медия “Нова Варна”.

Работата по съоръжението в района на улица “Струга” започна миналата седмица, а днес беше поставена и металната конструкция на надлеза.

Строи се и пешеходният надлез между ХЕИ и стадион “Спартак”.

Проектът предвижда изграждането на четири пешеходни пасарелки по протежението на булеварда. Такива ще има между ХЕИ и стадион “Спартак”, на “Струга”, между Пожарната и Grand mall и на улица “Капитан Райчо Николов”, обясни наскоро пред медията ни Николай Пашов – изпълнителен директор на фирма “Хидрострой”.

Строителството на булеварда навлезе в своята финална фаза.

Готови са кръговите кръстовища с бул. „Владислав Варненчик“, с бул. „Сливница“. Съоръженията с бул. „Цар Освободител“ са в процес на изграждане. ВиК съоръженията са почти 100 % завършени. От ул. „Подвис“ до бул. „8-ми Приморски полк“ е подменена канализацията и водопроводите по южното и северното платно; ремонтирана е връхната конструкция на подлезите на ул. „Мир“, „Подвис“ и „Царевец“; извършен е ремонт на стъпала, площадки и входове на подлезите, изградени са рампи за детски колички; готова е велоалеята от ул. „Подвис“ до ул. „Дубровник“.

Вече започна и засаждането на дървета по новото трасе.

Дървета, ниски вечнозелени храсти ще бъдат засадени в следните участъци: от ул. “Подвис“ до ул. “Роза“; от ул. “Роза“ до ул. “Прилеп“; от ул. “Прилеп“ до бул. “Цар Освободител“ – северна страна;  в кръговото кръстовище на бул. “Цар Освободител“; от бул. “Цар Освободител“ до бул. “Сливница“ ; от ул. “Васил Априлов“ до ул. “Кукуш“; От бул. “Владислав Варненчик“ до ул. “Кракра“; от ул. “Кракра“ до ул. “Георги Пеячевич“.

Краят на април е финалният срок за отварянето на най-големия инфраструктурен проект на Варна – булевард “Васил Левски”. Очаква се основните платна да бъдат отворени за Великден (28 април).

Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Nothing Found. Ready to publish your first sponsor? Get started here.