Партньор на Проватон
 Гуцанов извън листата, никой не пробива от провинцията

Гуцанов извън листата, никой не пробива от провинцията

Сподели в

Станишев или Йончева?! Кой ще бъде водач на евролистата на БСП – до преди седмица Сергей Станишев бе сочен като сигурен за челната позиция, но се оказа, че Елена Йончева е коварна конкуренция.

 

“Трикът” на Корнелия Нинова да сблъска като в “латино сапунка” бившите гаджета, за да увеличи активността на червените избиратели, се превръща в истинска битка на финала.

 

Две руски лобита се сражават – Светлана Шаренкова агитира за Елена Йончева, Георги Гергов за Сергей Станишев. Сергей “биел” Елена с 60 на 65 номинации в Пловдив, обяви бизнесменът. Никаква разлика.

 

Всъщност Гергов прави “мечешка услуга” на бившия лидер на БСП. Корнелия Нинова е непредсказуем играч – лобирането на Георги Гергов може да я провокира да му даде “последна битка”.

 

Ако тя постави Сергей Станишев за водач след “прогнозата” на Георги Гергов, бизнесменът ще обяви, че е победил лидерката. Реванш…

 

Да не би пък Гергов скофтия да “пързаля” приятеля си, който му отказа да стане неформален лидер на “вътрешната опозиция” в БСП?

 

Всъщност и Станишев, и Йончева, са руски жокери, но след промотирането на журналистката във Варна, сочена като “столица на рашките” в България, тя взе преднина по тази писта.

 

Интервенцията на Светлана Шаренкова, която призова Сергей Станишев да отстъпи на Елена Йончева позицията на водач на евролистата, е знакова – от няколко години тя е лидер на проруско лоби, което е по-близо до Кремъл от кръга на Георги Гергов.

 

Защо “изведнъж” рашките се влюбиха в Йончева?! Джендър “залитането” на Сергей ли не устройва хардовете в Кремъл или го подозират, че е станал “западняк” по английска линия?

 

Елена Йончева бе представена във Варна от друго руско протеже – Борислав Гуцанов. Председателят на БСП-Варна във вторник получи отказ от Корнелия Нинова по време на среща в кабинета й да бъде първият провинциален лидер, пробил в шестицата на евролистата.

 

Никой от провинцията няма да е в първата шестица – челниците вече са наредени от Корнелия Нинова, а в неделя ще се води “кървава битка” за водаческата позиция.

 

Гуцанов няма да е в листата, но щял да бъде компенсиран като водач на листа на парламентарните избори – примерно в Хасково, твърдят близки до Асен Марков, шеф на кабинета на лидерката, източници на информация. (Лидерката ще води във Варна, а Иван Иванов ще е втори…)

 

Евролистата на БСП не е “звездна” с изключение на “бившите гаджета”, но и листата на ГЕРБ не е – обаче за партията на Бойко Борисов това няма особено значение. Гербаджиите ще си гласуват за Б.Б. и след мощно разкешване този път.

 

Ако Корнелия Нинова не подреди листа “на макс”, БСП ще загуби с разлика – да речем със 7 на 5 евродепутати. Бойко Борисов готви изненада не само с Жозеф Дол – босът на ГЕРБ събира знакови партньори на партията в София на “спявка”, а личният му пиар Красен Кралев вече чертае схемите.

 

bgsniper.com

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *