Партньор на Проватон
 Избраха журито за Награда Варна в областта на културата

Избраха журито за Награда Варна в областта на културата

Сподели в

Шестима нови членове на журито за Награда Варна за култура бяха избрани днес от Постоянната комисия по култура към Общинския съвет. Според регламента на наградата те са били нейни носители в предходната година. Поетът Валери Станков, скулпторът Пламен Аврамов, актрисата Цветина Петрова, диригентът капитан-лейтенант Георги Зайранов, хореографът Милена Попова и журналистът Емилиян Ялъмов ще определят носителите на отличието през 2019-а. Седмият, постоянен член на комисията е ръководителят на дирекция „Култура и духовно развитие” в Община Варна Антония Йовчева.

Предложенията за номинации се приемат до 31 март, а връчването на отличията е в навечерието на 24 май. Наградата се дава за ярки постижения в различни области на културата през изминалата година.

Общинската комисия одобри и предложението за именуване на две улици в селищно образувание „Манастирски рид, Бялата чешма и Дъбравата”. По инициатива на Организацията на евреите в България „Шалом” улиците ще носят имената на известните варненски лекари проф. Д-р Хари Капонов и д-р Исак Яков.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *