Партньор на Проватон
 Багата: Усещах подкрепата на цяла България

Багата: Усещах подкрепата на цяла България

Сподели в

“В залата имаше българи, които викаха за мен. Усещах обаче и подкрепата от далечна България и това ми даваше допълнително сила. Благодаря на всички. Тази победа е за България!”, обяви пред “24 часа” от Уичита, Канзас, единствената българска звезда от световен ранг в ММА Благой Иванов. Багата пречупи американеца Бен Ротуел за първата си победа в най-авторитетната верига за смесени бойни изкуства UFC. Тримата съдии единодушно присъдиха успеха на българина.

 

“След загубата от Жуниор дос Сантос имаше напрежение за мача с Ротуел. Бях обаче уверен в себе си. Тактическият ни план за мача сработи. Бях по-бърз от противника си, който само вървеше напред и инкасираше удари. Това бе ключът към победата. Може би на Ротуел му се отрази и това, че над 2 г. не се бе бил заради наказание за употреба на допинг. Но пък той е един от най-опитните ММА бойци с много минути, прекарани в клетката”, обясни Багата. Той разказа и за емоциите си след края на мача.

 

“Знаех, че съм нанесъл повече удари от него. Но все пак не се знае – той е американец, аз съм българин. Родом е от съседен щат и имаше много солидна подкрепа към него. Щастлив съм, че се върнах към победите и успях да зарадвам феновете си”, заяви 32-годишният Иванов. Ротуел е с 5 г. по-възрастен от него. Наказанието му за допинг изтече през миналия месец.

 

За Багата победата бе 17-а на ММА ринга. Той има и 2 загуби. За противника на българина поражението бе 11-о в кариерата, в която има и 36 успеха.

 

Междувременно станаха ясни и хонорарите, които бяха раздадени за вечерта. Багата получава един от най-големите. За победата си 32-годишният Иванов ще прибере общо 103 500 долара. Сумата е формирана от три различни премии. Българинът взима 50 000 долара за участието си, още 50 000 за постигната победа и други 3500 долара поощрение от организаторите.

 

Бен Ротуел прибира 72 000 долара. Най-високата премия за бойната галавечер взима Жуниор дос Сантос (465 000 долара). Следват Дерик Люис (205 000) и Бенеил Дариуш (155 000).

 

САЩ

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *