Партньор на Проватон
 Вая Драганова стана шампионка в многобоя на турнира “Руми и Албена” във Варна

Вая Драганова стана шампионка в многобоя на турнира “Руми и Албена” във Варна

Сподели в

Вая Драганова от клуб “Левски Триадица” спечели титлата в многобоя при жените в 23-ото издание на международния турнир по художествена гимнастика “Руми и Албена” във Варна.

Надпреварата се организира от клуб по художествена гимнастика “ЧАР ДКС” с подкрепата на Община Варна, Българската федерация по художествена гимнастика и Двореца на културата и спорта във Варна. Проявата е посветена на трагично загиналите преди 42 години в самолетна катастрофа варненски гимнастички Румяна Стефанова и Албена Петрова, възпитанички на заслужилата треньорка и председател на клуба-домакин – Мария Чипрянова. В турнира участват гимнастички от България, Естония, Франция и Швейцария.

В републиканското класиране на многобоя при жените победителка стана Вая Драганова със сбор от 53.500 точки, следвана от Петя Борисова от Авангард (София) с 48.250 и Памела Петрова от Чар ДКС (Варна) с 40.450 точки. В международното класиране на многобоя при жените златото взе Анна Келман с 49.500 точки, втора е Йоана Николова с 46.200, а трета – Звезда Игнатова с 42.150 точки. И трите грации са от клуб Чар ДКС.

При девойки старша възраст републиканско класиране златен медал в многобоя спечели Валерия Ватова от Тракия (Пловдив) със сбор от 47.750 точки, сребро за Ева Брезалиева от Олимпия (Бургас) с 42.750 и бронз за Божана Монева от Акро (Русе) с 37.900 точки. В международното класиране при девойки старша възраст в многобоя победителка е Лили Рамонато (Франция) с 38.650 точки, следвана от Полена Маринова (Чар ДКС) с 37.550 и Стела Пикхуля (Естония) с 34.800 точки.

Националният ансамбъл на България за жени, който е на лагер във Варна в момента, изигра демонстративно двете си композиции по време на първия състезателен ден на турнира.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *