Партньор на Проватон
 Aston Martin Lagonda: новият SUV е електрически и… веган (снимки)

Aston Martin Lagonda: новият SUV е електрически и… веган (снимки)

Сподели в

Това ли е превозното средство за любителите на автомобили, които обичат и искат да пазят околната среда? Новата Lagonda на Aston Martin – представена на автомобилното изложение в Женева – е електрическа и… веган.

Базираният във Великобритания производител казва, че луксозният интериор на дългата и лъскава кола е без кожа.

“Това се случи съвсем естествено в процеса на проектиране и изследване, и се озовахме в този (веган) свят,” каза Майлс Нюрнбергер, директор на дизайна на Aston Martin за Euronews.

И докато моделът, който беше показан в Женева, е само концепция, Нюрнберг каза, че компанията смята да запази всички негови характеристики за готовата версия.

Производството ще започне в Уелс през 2022 година.

“Представихме си, че собственикът ще бъде нещо като новатор, но все пак екологосъобразен човек”, казва главният творчески директор на Aston Martin Марек Райхман. – Възможно е да разполагат с луксозна вила в отдалечено място”.

„Марката Lagonda не е ограничена от традиционните ценности на настоящите луксозни продукти, не става въпрос за дърво и кожа, ние се опитахме да проектираме интериора с меки естествени материали като кашмир. Lagonda отразява бъдеще, което е пълно с уникални материали, които не са поставени в миналото.”

Концептуалният SUV има ултра-дълго междуосие с батерии, монтирани в пода. Това освобождава огромно пространство за купето.
Автомобилната компания обаче не представи технически характеристики за модела.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *