Партньор на Проватон
 10 признака, че сте по-интелигентни, отколкото си мислите

10 признака, че сте по-интелигентни, отколкото си мислите

Сподели в

Ако непрекъснатото сравнение с другите, това може да ви принизи. Често започваме да се съмняваме в собствените си способности, когато видим, че хората около нас успяват. Ако сте склонни да се съмнявате в собствената си интелигентност, може да се наложи да си припомните колко умен и способен сте всъщност.

Ето десет признака, че сте по-интелигентни, отколкото си мислите:

1. Вие сте кърмени като бебе

Учени от Великобритания и Нова Зеландия са изследвали около 3 000 деца. Те открили, че тези, които са били кърмени като бебета, са получили почти 7 точки, по-високи резултати на тестовете за интелигентност, в сравнение с тези, които не са. Благодаря, мамо!

2. Вие сте най-голямото дете

Изследванията показват, че най-голямото дете в едно семейство има тенденция да е с малко по-висок коефициент на интелигентност в сравнение с по-малките си братя и сестри. Ако сте най-големият, вероятно сте се родили с предимство!

3. Вие сте левичар

Някои изследвания показват, че хората, които са левичари, са по-склонни да мислят различно. Този тип творческо мислене им помага да решават проблеми и да изпълняват трудни задачи, за да се справят по-добре в трудна ситуация.

4. Вие сте обичали да четете като дете

Ако сте израснали в непрекъснато четене, любовта ви към книгите вероятно е помогнала да повишите коефициента си на интелигентност. Когато учените изследвали 2 000 двойки близнаци, те открили, че децата, които са се научили да четат по-рано, са се справяли по-добре на тестовете по-късно в живота. Те заключават, че четенето в ранна възраст подобрява вербалните и невербалните способности на човека.

5. Тревожите се повече

Някои проучвания показват, че хората, които се притесняват повече, могат да бъдат по-интелигентни от тези, които не го правят. Това може да се обясни с факта, че хората, които се притесняват, винаги мислят за възможните последици от своите действия, което би им помогнало да вземат по-умни решения.

6. Вие сте забавни

Оказва се, че има връзка между чувството за хумор и разума. В едно проучване, 400 ученици са направили тест за интелигентност, а след това им е било казано да измислят някои забавни надписи за анимационни сцени. Студентите, които отбелязват по-висок резултат на тестовете за интелигентност са написали най-смешните надписи!

7. Вие сте висок

Изследванията в университета в Принстън установили, че високите деца са склонни да учат по-добре от своите връстници. Проучването установява също така, че когато високите деца стават възрастни, те в крайна сметка печелят повече пари.

8.  Вие сте любопитни

Според професор по бизнес психология в Лондонския университет любопитството е важна характеристика, когато става дума за интелигентни хора. Любопитните хора са склонни да притежават по-прецизна форма на мислене. Те се интересуват от откриването на нови неща и постоянното придобиване на нови знания.

9. Вие сте перфекционист

Много интелигентни хора са перфекционисти. Те непрекъснато се стремят да се справят по-добре, независимо дали това означава допълнителни усилия за някой проект или да учите по-усилено за тест. Те виждат живота си като постоянна работа в процес на развитие, където винаги има възможност за подобрение.

10. Ти си нощна птица

Проучванията показват, че хората, които остават до късно, обикновено са по-интелигентни. Те имат способността да работят и да бъдат креативни през нощта, което много други хора не могат да правят. Ако сте нощна птица, може да сте по-интелигентни, отколкото мислите, че сте!

източник: beu.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *