Партньор на Проватон
 СКАНДАЛНО! ЧЛЕН НА БОРДА НА ДКС ЕАД ВАРНА ЗАМЕСЕН В КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ

СКАНДАЛНО! ЧЛЕН НА БОРДА НА ДКС ЕАД ВАРНА ЗАМЕСЕН В КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ

Сподели в

 

Председател на борда на Двореца на културата и спорта във Варна е Генадий Атанасов. Той беше избран веднага след местни избори 2015.

Очевидно талантлив схематик, Атанасов е създал нещо като своя губерния в Двореца на спорта и културата – Варна, която ползва като своя визитна картичка при срещите си с най – различни хора. Дали е само визитна картичка, или касичка, не смеем да гадаем.

Веднага след назначението си  Атанасов налазил такситата, които паркират в двора на Спортна зала, пред  дискотеките в задната част. Бил е отрязан със закани, че притисканите хора ще пуснат жалби. Дали е нещо като рекет, пак не смеем да гадаем.

На няколко пъти се е пробвал да се вмести в големите договори за строителни дейности, но е бил отрязан с определението – „много си малък за тук”.

,,Много малък”,  но миналата година през месец  май заедно с Марин Кулев (дизайнер на заведения) сключват договор за наем на помещение с ДКС ЕАД – Варна на дневно заведение. Естествено, използвайки си служебното положение, Генадий Атанасов урежда договора за наем, срещу какво – пак не смеем да гадаем. Да не сме БОП – Варна, дето се трепе по „корупцията“ тъй, че не сме видели във Варна някой да е корумпиран. Марин Кулев обзавежда заведението и след това го продава за 40 хилиляди лева.

На улицата мълвата носи, че 20 хиляди „карамфила“ в знак на уважение били за Генадий Атанасов. Но след като „карамфилите“ се оказали само петнайсет хиляди, започнало„ухажване“ с „юнаци“ за останалите „цветя“.

Тъй редят „оперативните данни“, ами ние да не сме БОП – Варна, че да искаме реализации само по „оперативни данни“.

Депутата от АТАКА за Варна Николай Александров

Според източници (които са дали съгласие да бъдат свидетели) се говори, че и до този момент Генадий Атанасов продължава да заплашва през хора (не директно) Кулев и да му създава неприятности във Варна като разчита на своето служебно положение и естествено на политическата защита от депутатат на АТАКА – Николай Александров, на когото е сътрудник в Народното Събрание.

На снимката:Генадий Атанасов и Преслав Петров

Преслав Петров, който е заместник кмет във Вълчи дол от квотата на АТАКА, му помагал срещу Кулев и другите длъжници от „взаимно спомагателната каса“ на  Атанасов.

По „оперативни данни“-  изваждана е информация от Икономическа полиция, ма това са само мълви, ние да не сме БОП – Варна, че да ги „заковаваме“. Нищо, че преди да стане зам. кмет, Преслав Петров е работил в Икономическа полиция Варна.

Виж хронологията за прехвърлянето на фирмата с договора ТУК:

 

 

Ей това ако не е злоупотреба със служебно положение, здраве му кажи.

Но това не е всичко.

През септември 2018 година Генадий Атанасов си сключва сам на своя фирма договор за директно възлагане за извършване на Строително монтажни дейности на централен вход на ДКС ЕАД Варна. Договорът е възложен от Дворец на културата и спорта гр. Варна, който се представлява от Генадий Атанасов и фирмата „КОРЕКТ ИНВЕСТ ВАРНА“ ЕООД, която видно от справката управител и мажоритарен собственик на капитала е Генадий Атанасов в едно с баща си Христо Атанасов.

Бащата на Генадий Атанасов е служител на МВР, Сектор Гранична полиция. Генадий Атанасов вкарва и баща си в конфликт на интереси.

генадий атанасов

Дали БОП – Варна или „конпи“ – ри и прочие служби ще прогледнат и ще се събудят от дълбокия сън, можем пак само да гадаем.

Злоупотребата със служебно положение в България се наказва с лишаване от свобода.

Р а з д е л II

Престъпления по служба

(2) (Изм. – ДВ, бр. 28/82 г., бр. 89 от 1986 г.) Ако от деянието са настъпили значителни последици или е извършено от лице, което заема отговорно служебно положение, нака занието е лишаване от свобода от една до осем години, като съдът може да постанови и лишаване от правото по чл. 37, точка 6.

(3) (Нова – ДВ, бр. 89/86 г.) За особено тежки случаи по предходната алинея наказанието е лишаване от свобода от три до десет години, като съдът постановява и лишаване от право по чл. 37, точка 6.

Чл. 283. (Изм. – ДВ, бр. 26 от 1973 г., бр. 28 от 1982 г.) Длъжностно лице, което използува своето служебно положение, за да набави за себе си или за другиго противозаконна облага, се наказва с лишаване от свобода до три години.

Генадий Атанасов е председател и на спортно сдружение в обществена полза „Младежко обединение за спорт и култура”.

 

Обръщаме внимание на компетентните органи, които вече работят по подадените сигнали относно двата случая, да не би случайно да има спечелени спортни и/или младежки проекти с НПО –то му от ДКС Варна и Община Варна?

И още нещо!:

Генадий Атанасов като председател на борда на директорите на ДКС ЕАД Варна, през 2016 година отстъпва безвъзмездно офис номер 11 в ДКС на своята политизирана организация БРСП (Българо Руско сътрудничество и политики) на която е председател. Имайки предвид, че ДКС е собственост на Община Варна спокойно можем да тълкуваме, че в случая е ощетен данъкоплатеца – варненци. В района на ДКС наема на офисите с такава локация е от порядъка на 700 лева/месец.

С колко е ощетена Община Варна, всеки може да сметне.

Очаквайте следващото ни разследване свързано за едни 50 хил.лв. за евро изборите с главни действащи лица депутатът от Атака Николай Александров  от една страна, и Преслав Петров и Генадий Атанасов от друга.

afera.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *