Партньор на Проватон
 БАГАТА ПРЕД MMA.BG: ИЗЛИЗАМ ДА СЕ БИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ И ЩЕ ДАМ ВСИЧКО ОТ СЕБЕ СИ

БАГАТА ПРЕД MMA.BG: ИЗЛИЗАМ ДА СЕ БИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ И ЩЕ ДАМ ВСИЧКО ОТ СЕБЕ СИ

Сподели в
Това е втори двубой за Багата в UFC. При дебюта си през юли Благой излезе срещу бившия шампион Джуниор дос Сантос и след 5-рундова битка загуби със съдийско решение. Сега напрежението обаче е доста по-малко и Багата се чувства добре.

“Мисля, че съм по-добре подготвен от първата ми битка в UFC. Чувствам се добре,” сподели Багата специално за MMA.BG.

“След битката си дадох сметка за Джуниор дос Сантос и разбрах, че не е нищо повече от мен. Все пак той е бивш шампион, но е преодолим съперник.

Ако имаме реванш нещата ще протекат по съвсем различен начин, но в момента съм изцяло фокусиран върху Ротуел.”

И с право – Ротуел е един от най-опитните бойци със своите 46 професионални двубоя. Последната му среща бе през април 2016-та, когато загуби също от Дос Сантос, но преди това имаше четири поредни победи, сред които и над Алистар Овърийм.

“Ротуел е един от най-опитните бойци в тежката категория с най-много прекарано време в клетката. Приключил е много от противниците си, опасен е и с много опит.

Имам определена тактика и ще се стремя да я спазвам. Това, че не се е бил от две години ще е в негов минус, но нищо не се знае, защото това е тежка категория все пак – ръкавиците са 3 унции и всеки един удар може да реши срещата.”

Вижте също: 5 от най-големите моменти в кариерата на Багата 

За подготовката Багата разчита на отбора си, но най-вече на главния треньор на АКА, Хавиер Мендез, чиито съвети спазва внимателно.

“Придържам се към съветите на Хавиер Мендез. Мисля, че ми влияе положително – ще видим резултата на самата среща.

Сред съотборниците на Багата е и шампионът в две категории, Даниел Кормие, който обаче лекува травма и не успя да се включи в този подготвителен лагер.

Президентът на UFC, Дейна Уайт, сподели че именно Кормие за него е най-добрият ММА състезател на всички времена. Мнението на Багата не е много по-различно.

“Кормие се е доказал и в тежката, и в полутежката категория – от такъв човек има само какво да научиш. Той определено е един от най-добрите бойци в тежка категория. На него му остава още само една среща и след това ще се оттегли, за да направи път на по-младите.”

Друг ключов съотборник на Благой е Красимир Младенов – Бореца, който след няколко години почивка отново се завръща на ММА сцената и двамата за Багата си помагат в подготовките.

“Краси може би ще се бие през май месец. Сега тренира здраво, има амбиции,” сподели Багата за ММА.BG и намекна, че ако всичко върви добре, можем да видим Краси и в UFC.

Вижте също: Красимир Младенов се завръща в ММА

Битката между Иванов и Ротуел е тази неделя и българският боен атлет е устремен само и единствено към победата – победа, която ще бъде не само негова, но и на цяла България.

“Излизам да се бия за България, така че ще дам всичко от себе си, за да зарадвам моите фенове. Ще гледам да го приключа – това ми е целта.”

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *