Партньор на Проватон
 Пейчо Пейчев, зам.-кмет: Големите компании имат силен интерес към Варна

Пейчо Пейчев, зам.-кмет: Големите компании имат силен интерес към Варна

Сподели в

Пейчо Пейчев (Вторият от дясно наляво) – заместник-кмет на община Варна

Десетки представители на малкия и средния бизнес във Варна проявиха любопитство към информационния бизнес форум “Искаш бизнесът ти да расте? Ние имаме експерти и ноу-хау”.
Целта на мероприятието беше представителите на малкия бизнес да се запознаят с възможностите, които дава програмата “Подкрепа за малкия бизнес” на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). Чрез програмата фирмите могат да получат експертна помощ за развитие и растеж в различни области като стратегия, маркетинг, финансов мениджмънт и енергийна ефективност.

 

Събитието беше открито с приветствия от зам.-кмета на община Варна Пейчо Пейчев. След него последваха приветствия от зам. изпълнителния директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) Яна Топалова и мениджъра на програмата “Подкрепа за малкия бизнес” Мирослав Стоянов.
Пред репортери Пейчо Пейчев сподели, че интересът към Варна от големите компании е голям.
„Това се дължи на добрата бизнес среда в нашия град. Имаме достатъчно добри кадри и с най-много офиси клас А.“ Той добави също, че безработицата във Варна към този момент е под 4%.

След приветствията Мирослав Стоянов изнесе лекция относно програмата „Подкрепа на малкия бизнес“. Пред репортери той уточни, че тя помага на компаниите, като развива местния пазар на консултантски услуги. „По този начин свързваме малките и средните предприятия, развивайки сътрудничество между тях“ – каза той.
Стоянов добави, че до момента програмата работи с близо 30 компании. „По-голяма част от реализираните проекти са в София, затова организираме информационни форуми в страната, за да могат повече фирми да научат за програмата и да се възползват от възможностите, които тя дава” – добави още Стоянов.
След лекцията присъстващите имаха възможността да чуят историите на участници в компанията, както и съвети от лекторите Светлин Писленски и Илия Попов от ИАНМСП.
Последната лекция, която присъстващите чуха, беше изнесена от Росен Драганов, Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“, Министерство на икономиката.
Форумът се осъществява с подкрепата на Министерството на икономиката, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и община Варна.
Андрей Андреев

Снимки: Пламен Гутинов

 

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *