Партньор на Проватон
 Кайли Дженър официално е най-младата милиардерка

Кайли Дженър официално е най-младата милиардерка

Сподели в

Кайли Дженър се превърна в най-младата милиардерка на света, според годишната класация на сп. Forbes.

Риалити звездата лансира своята козметична компания Kylie Cosmetics през 2015-та, стартирайки (и все още поддържайки) екип от 12 работника, половината от които са наети на пълен работен ден. Производството и опаковането на козметичните й продукти, както и продажбите и доставката им, са аутсорснъти към други компании.

Майката на Кайли Дженър – Крис, се занимава с финансите и рекламата срещу 10% от печалбите, като тази „заплата“ получава и от останалите си деца, на които е мениджър. Самата Кайли има задачата да оповестява и преставя новите си продукти в социалните мрежи, където неотлъчно я следват над 175 милиона фенове.

Introducing: The World’s Billionaires 2019 https://t.co/RzWkJDnZJV#ForbesBillionaires pic.twitter.com/ENODzCLtbn

— Forbes (@Forbes) 5 март 2019 г.

Година след като лансира Kylie Cosmetics, 21-годишната красавица спечели 307 милиона долара, но истинският успех дойде през 2018-та, когато състоянието й възлизаше на 900 милиона. Още тогава се заговори за идеята Кайли да се превърне в най-младата милиардерка, като феновете й дори създадоха банкова сметка, в която да внасят средства, за да помогнат на своята любимка да достигне заветния милиард.

Истинският успех обаче идва когато Кайли се обединява със световния бранд Ulta (пряк конкурент на Sephora) в края на лятото на 2018-та и пуска продуктите си в продажба в над 1000 от техните магазини. Само за 6 седмици са продадени козметични продукти на стойност 54,5 милиона долара, отчитат от Forbes.

21-year-old Kylie Jenner is the youngest billionaire on @Forbes annual ranking, and the youngest self-made billionaire ever (self-made = didn’t inherit company or fortune) https://t.co/Uyh53av3r0 pic.twitter.com/p1kr895edG

— Natalie Robehmed (@natrobe) 5 март 2019 г.

Благодарение на тази колаборация, състоянието на Кайли достигна до 1 милиард долара, което я постави на челна позиция в списъка на Forbes и по този начин риалити звездата успя да задмине и основателя на Facebook Марк Зукърбърг.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *