Партньор на Проватон
 Секс всеки ден? Едва ли!

Секс всеки ден? Едва ли!

Сподели в

Публикувано във факти.бг: Много хора се хвалят, че правят секс всеки ден, даже по няколко пъти на ден, сякаш честотата на сексуалните контакти е показател за това колко са готини. Всъщност повечето хора правят доста по-рядко секс заради наличието на стрес, умора, липса на свободно време, липса на желание за секс (не винаги партньорите са на една вълна). Така че честотата на сексуалните контакти въобще не е такава, каквато ви се иска да бъде или претендирате, че е пред околните.

И все пак нека поговорим за секса в цифри. Ако отскоро имате постоянен партньор и страстта е все още силна, навярно го правите 3-5 пъти седмично, ако е лято, когато хормоните бушуват, може и по-често, особено ако сте на почивка. В някоя дъждовна седмица пък едно от перфектните занимания у дома е именно секса, така че защо не и бройката сексуални контакти да нарасне и до 2-3 пъти дневно. Ако се позовем на няколко изследвания по темата, то резултатът от уравнението е, че повечето хора правят между 120 и 160 пъти в годината секс.

Всъщност сексът е като апетита – идва с яденето. Така че колкото повече секс правите, толкова по-голямо ще е желанието ви за още секс. Но при тези, които си нямат постоянен партньор, и често при семейните двойки сексуалните контакти за значително по-малко, особено ако не си падат по секса за една нощ. Е, това не е проблем, ако не става въпрос да „останете на сухо“ в продължение на месеци, дори години, а сте в активна сексуална възраст. Липсата на секс може да доведе до депресия и като цяло лошо настроение, да обърка цикъла ви, дори оказва влияние върху външния ви вид, но в негативна насока, и още куп аномалии. Така че не се ограничавайте от секс, а свободно му се наслаждавайте.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *