Партньор на Проватон
 Отпускат още 2 млн. лева за закупуване на електромобили от общини и ведомства

Отпускат още 2 млн. лева за закупуване на електромобили от общини и ведомства

Сподели в

Нова покана за кандидатстване за безвъзмездна помощ от 2 млн. лв. за закупуване на електромобили отправи Националният доверителен екофонд. Предложенията ще се приемат до 1 април, като право да кандидатстват имат всички общини и ведомствата на централната администрация.

Както и при предишните покани кандидатите получават фиксирани суми за всеки вид превозно средство, независимо за колко пари са го купили. Фондът дава например 20 хил. лв. за електромобил с 4 места, 10 хил. лв. за хибриден, 30 хил. лв. за електрически ванове и 40 хил. лв. за електробуси.

Общините могат да се снабдят по тази схема и с електрически возила, които са пригодени за комунални дейности – почистване, поливане, риене на сняг. В този случай те получават 20 хил. лв. и отделно за допълнителната прикачена техника – половината от стойността ѝ, но не повече от 3000 лв.

Настоящата покана е шеста поред. Досега екофондът, в който се събират средства от продажбата на емисии парникови газове, е финансирал 53 проектни предложения.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *