Партньор на Проватон
 Ремонтът на бул. “Васил Левски” от високо (видео)

Ремонтът на бул. “Васил Левски” от високо (видео)

Сподели в

Какъв е напредъкът на ремонтните дейности на бул. „Васил Левски“ е заснел варненец  преди няколко дни. Няколкоминутното клипче на Христо Тодоров показва как изглежда отвисоко новият булевард в една значителна част от трасето му.

Около 95% от ВиК инфраструктурата по новоизграждащото се трасе на булеварда е готова, отчетоха от община Варна преди три дни. Готови са  90% от телекомуникациите и 80% от дейностите по уличното осветление. Готови са всички пилотни стени, поставя се облицовка. Работи се по изграждането на конструкцията на 4-те пасарелки, подготвя се озеленяването и се работи по организацията на движение – знаци, хоризонтална маркировка и обезопасителни системи.

Завършени са мостовите съоръжения на бул. „Левски“ с бул. „Владислав Варненчик“ и бул. „Сливница“. В процес на изграждане е мостовото съоръжение с бул. „Цар Освободител“, на конструкцията с ул. „Прилеп“ и връзката с ул. „Кракра“. 20 000 тона асфалт е положен до досега по новото трасе на бул. Левски“, което включва участъка от ул. „Подвис“ до ул. „Девня“.

Предстои да бъде завършена подмяната на канализация и водопроводи в северното платно, както и ремонт на връхната конструкция на подлеза на ул. „Дубровник“. Ще бъде изградена велоалея в участъка от ул. „Дубровник“ до ул. „Дружба“, тротоари край северното и южното платно, озеленяване и  асфалтиране. Продължават и ремонтните дейности по стария участък на булеварда – в участъка от ул. “Подвис” до бул. “Осми Приморски полк”.

Плановете на местната администрация са ремонтът на бул. „Васил Левски“, както и по-големите инфраструктурни проекти да бъдат завършени до края на април, така че Варна да посрещне спокойно летния сезон. Към момента придвижването в зоните с ремонти е доста затруднено, а трафикът в пиковите часове е доста натоварен.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *