Партньор на Проватон
 Коне ще помагат за лечението на 60 деца с увреждания във Варна

Коне ще помагат за лечението на 60 деца с увреждания във Варна

Сподели в
„Хипотерапия и рехабилитация на деца с увреждания и проблеми в развитието” е една от осемте нови здравни програми, които ще се реализират за първи път тази година от дирекция „Здравеопазване” и  дирекция „Спорт” към Община Варна. Хипотерапията е ефективна лечебна физкултура, при която основното средство е общуването с коне и езда.

Заниманията се провеждат под наблюдение на невролог и психолог и се адаптират спрямо индивидуалните потребности на детето. Обикновено се изисква изпълнения на различни упражнения в зависимост от личните особености и от степента на увреждането на малчугана. Световният опит доказва, че децата с увреждания и проблеми в развитието се повлияват добре от този вид занимания, тъй като терапевтичната езда подобрява тяхното емоционално и физическо състояние.

Часовете  по конна езда ще се провеждат в база “Виница”. Изпълнението на програмата ще се осъществява от Медицински центъра за рехабилитация и спортна медицина – Варна /МЦРСМ/. В програмата тази година могат да се включат до 60 деца с увреждания и проблеми в развитието.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *