Партньор на Проватон
 Отново тръгва делото срещу Веселин Марешки във Варна

Отново тръгва делото срещу Веселин Марешки във Варна

Сподели в

Делото се точи от ноември 2015 г. и подсъдими по него са варненският депутат и лидер на „Воля” и Красимира Колева

Делото за изнудване и побой срещу лидера на „Воля” и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки се връща във Варна и започва отначало. Процесът е насрочен за днес в Окръжния съд в морската столица, съобщават от пресслужбата на съда..

Припомняме, че ВКС отмени определението на съдия Красимир Гайдаров, който през април 2017 година спря делото и го изпрати в Софийски градски съд, където се гледат делата срещу лица с имунитет.

Мотивите на върховните магистрати бяха, че обвиненията срещу Марешки са за деяния, извършени през 2014 г., когато не е бил депутат и не е имал имунитет. Същата позиция зае и прокуратурата във Варна, която изказа становище, че делото трябва да продължи във Варненския окръжен съд, защото меродавен за определяне на подсъдността е моментът на извършване на деянието.

Делото се точи от ноември 2015 г. и подсъдими по него са лидерът на „Воля” и Красимира Колева. Двамата са обвинени в изнудване на наемателя на пицария „Ред хот” Асен Миланов и за увреждане на имуществото му. Срещу Марешки има и обвинение за лека телесна повреда на общинския съветник Костадин Костадинов, който се намеси в конфликта и отнесе юмрук от бизнесмена пред полицаи.

Съдебни заседания бяха отлагани заради президентските и извънредните парламентарни избори, след които Марешки стана депутат. Сменен беше и съдия Светлозар Георгиев заради повдигнато обвинение срещу него.
Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *