Партньор на Проватон
 Тази година Варна ще бъде завладяна от поредица фестивали. Разкриваме Ви първите два

Тази година Варна ще бъде завладяна от поредица фестивали. Разкриваме Ви първите два

Сподели в

През 2019 година фестивалният живот във Варна ще кипи с пълна сила. И всичките събития ще бъдат на коренно различни теми – коя от коя по-интересна. Фестивалният календар е подготвен от организаторите на Варна Октобърфест и „Коледно селце“ в Младост.

Очаквайте първи от поредицата – Пролетният фестивал. Както името подсказва, датата на откриване е 22 март (петък). Фестивалът ще продължи 4 дни до 25 март (понеделник), включително. Мястото на събитието е Парк Владиславово. Първа пролет със сигурност ще бъде отпразнувана подобаващо.

Най-различни игри и състезания ще забавляват варненци и гости на града – дърпане на въже, състезание с чували, надпиване с бира, надяждане с люти чушки и много други. Водещ на събитието ще бъде познатият на варненци и любимец на малки и големи, шоуменът Монти. Талантът му да забавлява публиката ще вдигне значително градусите на Пролетния фестивал. Организаторите са се погрижили събитието да протече под звуците на различни стилове музика – фолклорна, поп и рок.

За посетителите с вълчи апетит е предвидено разнообразно BBQ меню – бирено мезе, огнени кюфтенца, адана шиш, ребърца и др. Ще има и богато разнообразие от напитки, сред които над 100 вида бира, както и домашна лимонада. За десерт са предвидени и множество сладки изкушения.

Освен посочените игри, на събитието ще имате възможност да изберете и от много други активности, сред които занаятчийски кът и стрелба с лък, а предвиденият лунапарк е подходящо място за забавление като за малките, така и за големите.

А по-малко от месец след това, предстои и второто събитие:

ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ – „МАГИЯТА НА БЪЛГАРСКИЯ КОРЕН”

Изцяло българска народна музика ще звучи на събитието, предвидено в периода 18 април (четвъртък) до 21 април (неделя). Фестивалът ще бъде разположен в Парк Аспарухово.

За музикалната програма ще се погрижат местни оркестри, танцови и певчески формации, сред които и такива с модерно народно звучене. Освен музикална програма, множество тематични игри ще забавляват посетителите.

Сред тях са състезание по носене на вода с кобилица и менци, цепене на дърва, носене на бали с вила и други. Предвидени са и няколко тематични конкурса, сред които:- “Най-гиздава мома”, “Най-блага ракия”, “Надиграване” и др.

За отмора след игрите ще можете да се насладите на богато меню българска традиционна кухня – вълча пържола, родопско кюфте, забулено роле, зеленчуци на скара, а за децата – различни сладки изкушения.

Отново над 100 вида бира ще очакват посетителите, а за децата и почитателите на безалкохолни напитки – домашна лимонада.

В програмата е предвидена и впечатляваща нажежаваща шоу-програма с нестинари. А лунапаркът за малки и големи отново ще бъде на терен. Ще може да изпитайте точността си в стрелба с лък на обособения кът. Различни занаятчии и български производители също ще присъстват на събитието.

Освен посочените, сред останалите предстоящи събития са: Рок фест, Спортен фестивал, Ретро фестивал, Двор на бирата, трето издание на Варна Октобърфест и второ на Коледния базар в Младост.

Организаторите призовават всеки, желаещ да се включи като участник/ спонсор и да развива рекламна или търговска дейност (храни, напитки, сувенири и др.) на териториите на фестивалите, да се свърже с тях. Повече информация поетапно ще бъде публикувана от организаторите в страницата https://www.facebook.com/Festivalencalendar/
Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *