Партньор на Проватон
 Красен Кралев: Ако спечелим Евро 2028 или Мондиал 2030, Варна ще е домакин

Красен Кралев: Ако спечелим Евро 2028 или Мондиал 2030, Варна ще е домакин

Сподели в

София, Пловдив, Бургас и морската столица са градовете, предложили проекти за стадиони

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че София, Пловдив, Варна и Бургас са градовете, които могат да приемат мачове от Евро 2028 и Мондиал 2030.

“Ние обменихме доста данни и информации. Коя страна, каква готовност има, още е рано да се каже. Това ще се разбере на следващата среща в Солун. Всички правителства са взели този проект насериозно. До края на годината трябва да се вземе решение за официализиране на тази кандидатура. Ние сме на етап на проучване на възможностите”, започна Кралев.

“Ние сме наясно какво има да свършим като спортна инфраструктура. Има решение от българска страна. Няма да има проблем в това отношение. Летищата в София, Варна и Бургас са на добро ниво. Тази кандидатура, която включва партньори от четири държави, е много сериозна”, добави още той.

“След срещата в Солун ще имаме повече информация коя страна кои стадиони ще даде като предложения за домакинство. София, Варна, Бургас и Пловдив са градовете, предложили проекти за стадиони. Тук говорим, освен за летища, и за инфраструктура. Извън тези четири града няма кой друг да отговори на очакванията. Става дума дори и за хотелска инфраструктура. Това са градовете, които ние разглеждаме, които имат конкретни терени, предложени от кметовете”, завърши Кралев.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *