Партньор на Проватон
 Българите триумфираха на кикбокс гала във Варна (СНИМКИ)

Българите триумфираха на кикбокс гала във Варна (СНИМКИ)

Сподели в

Българските бойци доказаха, че са от световна класа, като не оставиха място за съмнение в класата и реномето си, достигайки до успехи във всички сблъсъци с международно участие

Някои от най-добрите състезатели по кикбокс и муай тай на Балканите пристигнаха в България за първата по рода си професионална бойна гала вечер Senshi. Тя се проведе снощи в Двореца на културата и спорта във Варна.

На ринга за пръв път у нас един срещу друг се изправиха кикбокс легенди от България, Румъния, Македония, Сърбия и Гърция и други балкански страни.

Българските бойци доказаха, че са от световна класа, като не оставиха място за съмнение в класата и реномето си, достигайки до успехи във всички сблъсъци с международно участие.

Християн Корунчев, който има зад гърба си десетки медали, а през 2017 година стана световен шампион по кикбокс, сега спечели Интерконтиненталната титла на WAKO PRO срещу един от най-добрите сръбски бойци Никола Тодорович, съобщават от пресцентъра на събитието.

Капитанът на националния отбор по кикбокс на България Атанас Божилов и любимецът на варненската публика и един от най-изявените млади състезатели Богдан Шумаров бяха сред останалите лица, които представиха достойно България на първото по рода си спортно събитие.

Извънредни обстоятелства наложиха промени в последния момент в програмата на бойната професионална гала. Болест спря Йордан Янков-Руснака по пътя му към Европейската титла на WAKО PRO. Двубоят обаче не отпадна и за пояса срещу Бобан Илиоски от Македония се би Любо Ялови от Сърбия, който буквално за часове се присъедини към галата.

Първата среща, с която се откри SENSHI, бе между европейския шампион по киокушин Кристиян Дойчев и носител на редица медали по киокушин и многократен шампион по бокс Стоян Илчев. Двамата се биха по правилника на KWU Intеrnational Profesional League – фул контакт киокушин, с удари в главата, в 3 рунда от по 2 минути.

SENSHI изправи един срещу друг на ринга Димитър Пенчев и Сергей Заносиев от Румъния. Заносиев е част от академията на Стойка – най-реномираната школа в северната ни съседка. Това не попречи на българина да спечели наградата за Нокаут на вечерта, отказвайки за отрицателно време съперника си.

Капитанът на националния отбор по кикбокс на България Атанас Божилов се състезава срещу румънеца Алин Кимпан, а Богдан Шумаров се би с Иван Тимков от Украйна. Носителят на десетки титли и медали от различни бойни спортове Николай Йоргов победи за едва 20 секунди Митко Ашликов от Македония, в категория до 81 килограма.

При най-леките – 63.500 кг., на ринга един срещу друг се изправиха Огнян Мирчев от България и Предраг Мияйловица от Сърбия. Огнян Мирчев е сред най-добрите млади бойци на България – сребърен медалист от Световното първенство за юноши, бронзов от Европейското първенство за юноши, двукратен балкански шампион, носител на 4 световни купи (3 за юноши и 1 за мъже), 9-кратен републикански шампион и записа заслужена победа тази вечер.

Първата българска битка по кикбокс бе между Радослав Костов и Едуард Алексанян.

Двамата се състезаваха в категория до 77 килограма. Вторият български двубой беше между Константин Михайлов и Севдалин Славов. Двамата излязоха един срещу друг в среща в категория до 65 килограма. Първенец от държавни и републикански първенства по муай тай и златен медалист от Балканско по кикбокс, Константин Михайлов, който е състезател на спортен клуб “PRIDE AND GLORY” от Нова Загора, стигна до победата.

Балканският шампион по кикбокс Доброслав Радев и варненският състезател Теодор Христов представляваха третата българска двойка, която се би във Варна.

Ето и резултатите от първото издание на SENSHI:

Предраг Мияйловица 62,3 кг. – Огнян Мирчев 63,5 кг. (категорична победа за Мирчев)

Костадин Михайлов 65 кг. – Севдалин Славов – 64.8 кг. (единодушно съдийско решение в полза на Михайлов)

Николай Йоргов 80.5 кг. – Митко Ашкилов 81.5 кг. (победа за Йоргов с нокаут за 20 секунди)

Доброслав Радев 72.3 кг. – Теодор Христов 72.3 кг. (победа с 2-1 съдийски гласа за Радев)

Димитър Пенчев 67.8 кг. – Сергей Заносиев 67.9 кг. (победа за Пенчев и награда за Нокаут на вечерта за него, след успех в 1-ия рунд)

Алин Кимпан 74.8 кг. – Атанас Божилов 74.8 кг. (заслужен успех за Божилов)

Иван Тимков 74.6 кг. – Богдан Шумаров 74.8 кг. (победа за Шумаров с нокаут)

Радослав Костов 76.7 кг. – Едуард Алексанян 77.0 кг. (победа за Костов с единодушно съдийско решение)

Любо Ялови 81.4 кг. – Бобан Миловски 81.00 кг. (победа за Ялови с неединодушно съдийско решение)

Християн Корунчев 77.7 кг. – Никола Тодорович 77.8 кг. (победа за Корунчев с 2-1 съдийски гласа)

Професионалната бойна гала вечер по кикбокс и муай тай Senshi бе първата от много, които предстои да се проведат през годината. Стремежът на организаторите е чрез тях да популяризират бойните спортове у нас като дадат трибуна за провеждане на зрелищни и вълнуващи състезания. Следващата професионална бойна гала вечер предстои да се проведе през април, в зала “Арена Армеец” в София.

снимки Мердин Берберов, Нова Варна
Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *