Партньор на Проватон
 “Болница за плюшени мечета” за девети път във Варна

“Болница за плюшени мечета” за девети път във Варна

Сподели в

За девета поредна година във Варна ще се проведе кампанията”Болница за плюшени мечета”. Инициативата е на варненската структура на Асоциацията на студентите медици в България и се изпълнява заедно с Асоциацията на студентите по дентална медицина (АСДМ) и Асоциация на студентите по фармация в град Варна (АСФВ). Партньори са също и клиниката по Педиатрия към УМБАЛ “Св. Марина” и Алианс на хора с редки болести. Целта е да се запознаят децата от близо с това какво е да бъдат лекари и да имат пациенти, за които трябва да се погрижат, като по този начин се премахне страхът от “белите престилки”.

На 24 февруари от 11 до 15 часа на територията на Гранд Мол- Варна (последен етаж) студенти ще покажат на децата, че “хората с бели престилки” не са толкова страшни, като заедно с малчуганите се погрижат за малките им плюшени приятели. Подрастващите ще могат да влязат в обувките на хирурзи, зъболекари, фармацевти, както и безброй други специалисти, обгрижвайки своите плюшени играчки.

Всяко дете, което желае да участва, е препоръчително да носи със себе си и плюшената си играчка. По време на кампанията ще се проведе и благотворителен мартенски базар, организиран от асоциацията съвместно с Ротаракт – Варна.

Кампанията ще продължи и в понеделник в клиниката по Педиатрия на територията на УМБАЛ “Св. Марина” в часовия диапазон от 13:30 до 14:30. За финал на 26 февруари от 19 часа ще се проведе заключителна лекция на тема “Диагностичен дизайн на бъбречните заболявания в детска възраст” изнесена от проф. Д-р Димитричка Близнакова на територията на Ректората на Медицинския университет в града.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *