Партньор на Проватон
 АБВ стартира от Варна анкета за сигурността и енергийната политика

АБВ стартира от Варна анкета за сигурността и енергийната политика

Сподели в

Анкетното проучване на партия АБВ, чиято цел е да определи нагласите на гражданите по ключови социални и политически въпроси, стартира от Варна. Сондажът ще се проведе сред 50 000 човека в цялата страна. Освен на хартия, анкетата на АБВ вече е достъпна и онлайн, през официалната страница на партията. Анкетата съдържа 11 въпроса, свързани с националната сигурност и енергийната политика, преодоляване на демографската криза.

Началото на кампанията даде председателят на ПП АБВ Румен Петков.  „Стартирането от Варна е въпрос на стратегическо разбиране и на уважение към варненци”, каза той. В контекста на темата за национална сигурност, Румен Петков посочи, че това е тема особено актуална за Варна.

„Това е важно за Варна и въобще за черноморските ни общини, защото ние трябва да кажем, че на наша територия и в наша акватория е недопустимо да се разгръщат допълнителни военни континенти. Защото напрежението, което предизвиква безумното действие на президента на Украйна в Черноморския басейн, може да доведе до допълнително натягане и до пренатоварване на България, с което рискуваме да я направим обект”.

Председателят на ПП АБВ каза още, че партията настоя писмено пред правителството и пред Народното събрание на територията на  страната ни да не се допуска разполагането на допълнителни военни контингенти.

Сред останалите въпроси, залегнали в анкетата на ПП АБВ, са България да инициира дебати за промяна на системата за европейска сигурност, за борба срещу двойните стандарти в ЕС, за сваляне на санкциите срещу Русия, за изграждане на АЕЦ „Белене”, за доставка на газ от Русия през страната ни и за възстановяване на двустранни търговски отношения с Азия, Близкия Изток, Африка и Латинска Америка.

АБВ разчита на нагласата на гражданите и по отношение на въвеждането на еднократна финансова помощ в размер на 30 000 лева за трето дете, нова данъчна политика с 5% ДДС за стоки от първа необходимост, въвеждане на необлагаем минимум до нивото на минималната работна заплата и промяна на държавното устройство и установяване на президентска република.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *