Партньор на Проватон
 Как социалните мрежи пречат на романтичните взаимоотношения

Как социалните мрежи пречат на романтичните взаимоотношения

Сподели в

И стават причина за раздели

Много научни изследвания показват, че честото използване на социалните мрежи не води до романтични взаимоотношения. Заплахата е в това, че благодарение на тях е много по-лесно да сменим нашия партньор.

Учените от изданието Social Science Computer Review помолиха двойки доброволци да се разделят на две групи. Една група е с двойки, които имат сериозни намерения един към друг, а втората са тези, които смятат, че връзката им е временна забава.

Според данните от въпросниците се оказа, че всички участници са доволни от своите отношения. Въпреки това, двойките от втората група имаха много повече възможни заместители на партньора си в социалните мрежи.

Когато изследователите попитаха дали участниците имат онлайн приятели, с които в бъдеще може да имат сериозна връзка, а не само флирт, резултатите от двете групи бяха почти еднакви. Учените са стигнали до заключението, че запознанствата в интернет застрашават взаимоотношенията, независимо от степента им на сериозност.

Възрастта на потенциалните “чийтъри” е без значение, казват изследователите. Но степента на зависимост от социалните мрежи е важна – колкото повече време прекарва човек в интернет, толкова по-голяма е вероятността той да намери “резервни” партньори там.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *