Партньор на Проватон
 Как да се мотивирате за тренировки

Как да се мотивирате за тренировки

Сподели в

12 причини да станете от дивана и да се отправите към фитнеса

Всеки иска да се похвали със спортна фигура, но не всеки може да се похвали със самодисциплина. Има начини обаче да обявите война на мързела и да постигнете целите си, колкото и да изглеждат в този момент невъзможни.

1. График на тренировки

Ако знаете кога трябва да тренирате, лесно може да подредите плана си за останалите неща в ежедневието. Приоритет трябва да бъдат тренировките ви. Ако ви трябва причина за тренировка, запишете се на групови занимания с инструктор – така ще подходите по-отговорно.

2. Приготвяйте си спортния сет от по-рано

Този полезен навик от училищните години в такива ситуации се оказва безценен. Оставете сака с всички необходими принадлежности за спорт в коридора или в багажника на колата.

3. Направете си напомняне на телефона

Настройте сигнал за напомняне 30 или 60 минути преди тренировка (в зависимост от това колко време ви е необходимо, за да стигнете). Така няма да имате оправдание, че сте забравили.

4. Дрехите за спорт е важно да са удобни, а не дизайнерски

Покупката на последен модел маратонки или дизайнерски топ не е гаранция, че ще започнете да се занимавате със спорт редовно. Разбира се, по-важно е на пътеката да сте с подходящ модел маратонки, а не с такива за пилатес например. Важно е също така да се чувствате добре комфортно, а не да изглеждате модерно по време на тренировки. Удобството е по-вероятна причина да отидете на фитнес, отколкото визията ви.

5. Намерете си партньор за фитнес

Малко по-сложно е да пропуснете тренировка, ако знаете, че някой разчита на вас. Добре е с партньора си за фитнес да имате еднакви цели, което няма да ви позволи да допуснете дистанция в резултатите.

6. Наемете си личен треньор

Тук всичко е просто. Предварително платени и планирани занимания с личен инструктор няма да ви позволят да подминете спортната зала. Освен това подготвеният треньор знае как да направи тренировките ви интересни и ефективни.

7. Направете си мотивиращ музикален плейлист

Това е идеалният заместник на компанията за фитнес. Изберете ритмични и динамични песни, а не балади или романтични мелодии. Нито пък курс по френски. Всички, които приравняват джогингът с медитация, по-добре да слушат успокояващи звуци на природата.

8. Списъка с целите си винаги дръжте на видно място

На вратата на хладилника, на бюрото или на екрана на компютъра – нека заветната цел да бъде винаги пред очите ви. Не е важно в какъв формат – мотивиращи фрази или снимки – така няма да забравите накъде сте се запътили.

9. Водете си дневник и календар

Всяка вечер си записвайте във фитнес дневника какво сте постигнали на тренировката и над какво трябва да работите още. Или зачертавайте в календара всеки ден, в който сте се посветили на здравословния начин на живот. Зачеркнатите дни в края на месеца ще ви мотивират сериозно.

10. По-малко, но по-добре

Има ситуации, в които никакви мотивиращи фрази не събуждат желанието ви да отидете на фитнес. В този момент може да ви помогне само едно – сложете маратонките си и влезте в залата. Апетитът идва с яденето.

11. Споделяйте постиженията си

Малко досадно е да виждате как някой се отбелязва по два пъти на ден от спортния клуб или споделя снимки в Instagram на перфектната си фигура. Е, нека да е така! Правете това за себе си, а не за другите. Ако това ще ви избави от мързела, простимо е!

12. Мислете с размах

Ако имате много работа или графикът ви е на гъсто, няма да намерите причина да се лишите от още едно кафе или парче торта. Именно! Половин час в залата ще ви дадат свежест на ума, а мозъчната ви активност зависи пряко от физическата. Често креативността е характерна именно за физически активните хора.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *