Партньор на Проватон
 Отварят бул. “Цар Освободител” с новото кръгово кръстовище от 1 април

Отварят бул. “Цар Освободител” с новото кръгово кръстовище от 1 април

Сподели в

Бул. “Цар Освободител” с новото кръгово кръстовище, което се изгражда, ще бъде отворен от 1 април. Това потвърди за Varna24.bg Николай Пашов, изпълнителен директор на фирма “Хидрострой”, която изгражда новият бул. “Васил Левски”.

Както вече съобщихме кръговото кръстовище ще бъде готово до края на февруари, но едва след като се спазят технологичните срокове за “узряване” на стоманобетонната конструкция в продължение на един месец, то ще бъде пуснато за движение.

Пътното платно преди и след самото кръстовище ще бъде уширено, допълни Николай Пашов. Той увери, че се работи с бързи темпове и ако времето е все така благоприятно няма пречки новият булевард да бъде готов в обявените срокове.

Както вече съобщихме, след завършването на булеварда ще бъде извършено и озеленяване по новото трасе. Проектът предвижда засаждане на дървета, ниски вечнозелени храсти, трева, съобщават от дирекция “Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна. Озеленяването ще се изпълни в следните участъци: от ул. “Подвис“ до ул. “Роза“; от ул. “Роза“ до ул. “Прилеп“ ; от ул. “Прилеп“ до бул. “Цар Освободител“ – северна страна; в кръговото кръстовище на бул. “Цар Освободител“; от бул. “Цар Освободител“ до бул. “Сливница“ ; от ул. “Васил Априлов“ до ул. “Кукуш“; От бул. “Владислав Варненчик“ до ул. “Кракра“; от ул. “Кракра“ до ул. “Георги Пеячевич“.

Междувременно продължават строително-монтажните дейности по обекта. В различните участъци по булеварда се извършват довършителни работи – по трасето между ул. “Г. Пеячевич“ и бул. “Вл. Варненчик“ приключват облицовките на основното трасе, полагат се и асфалтови слоеве. В участъка бул. “Вл. Варненчик“ – бул. “Сливница“, южното платно е готово, поставена е маркировка. Предстои асфалтиране на северното локално платно и вече работата по основното трасе, съобщи зам.-кметът Христо Иванов.

Той допълни, че предстои довършване на мостовите съоръжения на бул. “Цар Освободител“ и ул. “Прилеп“. От тази седмица е затворен и бул. “Цар Освободител“ при кръстовището с бул. “Левски“. По направление “център-квартали“ пълното затваряне на булеварда е сигнализирано още при кръстовището на бул. “Цар Освободител“ с ул. “Пирин“ и ул. “Битоля“, а ул. “Отец Паисий“ е основен обходен маршрут. При кръстовището с ул. “Отец Паисий“ се извършва отклоняване на движението за автомобили и градски транспорт, с изключение на живущите в кооперациите на ул. “Чавдар войвода“. За движещите се в посока център отклоняването на движението става по новоизграденото северно обслужващо платно на бул. “Васил Левски“ до достигане на кръговото кръстовище с бул. “Сливница“, където ще става развръзка в посока център и кварталите. Пешеходното пресичане на бул. “Васил Левски“ е решено чрез временна пешеходна пасарелка и пешеходна пътека при ул. “Магнолия“.

Променени са маршрутите на градски транспорт за линии 7, 10, 12, 20, 209 и 23. Спирка “Победа“ в посока кварталите ще остане необслужена за линии 20 и 209, а спирка “Струга“ в посока кварталите – за линии 7, 20, 209. Актуална информация може да бъде намерена в сайта “Градски транспорт“ www.varnatraffic.com.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *