Партньор на Проватон
 Озеленяват новото трасе на бул.”Левски” с дървета, ниски вечнозелени храсти и трева

Озеленяват новото трасе на бул.”Левски” с дървета, ниски вечнозелени храсти и трева

Сподели в

Озеленяване по новоизграждащото се трасе на бул. “Васил Левски“ ще има.  Проектът предвижда засаждане на дървета, ниски вечнозелени храсти, трева, съобщават от дирекция “Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна. Озеленяването ще се изпълни в следните участъци: от ул. “Подвис“ до ул. “Роза“; от ул. “Роза“ до ул. “Прилеп“ ;  от ул. “Прилеп“ до бул. “Цар Освободител“ – северна страна;  в кръговото кръстовище на бул. “Цар Освободител“; от бул. “Цар Освободител“ до бул. “Сливница“ ; от ул. “Васил Априлов“ до ул. “Кукуш“; От бул. “Владислав Варненчик“ до ул. “Кракра“; от ул. “Кракра“ до ул. “Георги Пеячевич“.

Междувременно продължават строително-монтажните дейности по обекта.  В различните участъци по булеварда се извършват довършителни работи – по трасето между ул. “Г. Пеячевич“ и бул. “Вл. Варненчик“ приключват облицовките на основното трасе, полагат се и асфалтови слоеве. В участъка бул. “Вл. Варненчик“ – бул. “Сливница“, южното платно е готово, поставена е маркировка. Предстои асфалтиране на северното локално платно и вече работата по основното трасе, съобщи зам.-кметът Христо Иванов.

Той допълни, че предстои довършване на мостовите съоръжения на бул. “Цар Освободител“ и ул. “Прилеп“. От тази седмица е затворен и бул. “Цар Освободител“ при кръстовището с бул. “Левски“. По направление “център-квартали“ пълното затваряне на булеварда е сигнализирано още при кръстовището на бул. “Цар Освободител“ с ул. “Пирин“ и ул. “Битоля“, а ул. “Отец Паисий“ е основен обходен маршрут. При кръстовището с ул. “Отец Паисий“ се извършва отклоняване на движението за автомобили и градски транспорт, с изключение на живущите в кооперациите на ул. “Чавдар войвода“. За движещите се в посока център отклоняването на движението става по новоизграденото северно обслужващо платно на бул. “Васил Левски“ до достигане на кръговото кръстовище с бул. “Сливница“, където ще става развръзка в посока център и кварталите. Пешеходното пресичане на бул. “Васил Левски“ е решено чрез временна пешеходна пасарелка и пешеходна пътека при ул. “Магнолия“.

Променени са маршрутите на градски транспорт за линии 7, 10, 12, 20, 209 и 23. Спирка “Победа“ в посока кварталите ще остане необслужена за линии 20 и 209, а спирка “Струга“ в посока кварталите – за линии 7, 20, 209. Актуална информация може да бъде намерена в сайта “Градски транспорт“  www.varnatraffic.com.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *