Партньор на Проватон
 Любовно гурме

Любовно гурме

Сподели в

Няколко чудесни книги, които са на пазара съвсем неслучайно около деня на свети Валентин

“Мигове любов” от Catana Comics

Комиксите са бели врани в българските книжарници, така че ето една различна книга, която се забавлява на гърба на любовта. Дребничката Катана и двуметровият Джон живеят в северната част на щата Ню Йорк и се опитват да обяснят по сравнително безболезнен и най-вече забавен начин, че любовта не е торта, която изяждаш наведнъж, а се състои от жестове ден по ден, от хапване по ухото или приготвяне на кафето сутрин до специална технология на караниците. Catana Comics има около 2 000 000 последователи на инстаграм профила си, да не си помислите, че книгата е направена от случайни хора. От «Сиела»

“Книга за любовта” от руски класици

Сантименталните, романтични и лирични истории са подбрани от творчеството на трима велики писатели: Антон Чехов, нобелиста Иван Бунин и Александър Куприн. В очите на Запада руснаците винаги са изглеждали като хора, които слушат повече сърцето, отколкото разума. А нали в сърцето е адресната регистрация на любовта? Да прочетем какво има да ни каже тази великолепна руска тройка по темата. ИК «Изток-Запад»

 

 

“Неизлечимият романтик” от Франк Талис

Това са 12 истински истории, които ни въвеждат в света на болезнено влюбените и ни показват какво става, когато любовта се обърка. Франк Талис е психотерапевт, а пациентите му са буквално луди от любов: жена, която нищо на света не може да убеди, че зъболекарят й не е тайно влюбен в нея; вдовица, посещавана от духа на мъртвия си съпруг; нощен пазач, обладан от похотлив демон. В професионалното разплитане на случаите авторът се обляга на последните научни изследвания в областта на биологичните и психологическите механизми на емоционалното привличане и влюбването. ИК «Колибри»

 

 

“Любов и черен пипер” от Димитър Шумналиев

Разказите в сборника, а те са 32 на брой, са вдъхновени от пътешествията на автора по света: Париж, Русия, Латинска Америка. Какви са любовните страсти на север и на юг и отмъщението на отхвърлените различно ли е? Ще трябва да прочетете цялото любовно меню, подготвено от Шумналев, в което отделните ястия се казват “Стафиди”, “Каркаде”, “Супа от рози”, “Портокали”, “Черен пипер”, “Листо от бреза», за да получите отговорите. ИК «Труд»

 

 

 

“Жюл и Жим” от Анри-Пиер Роше

Може би заглавието ви е по-познато от филмовия шедьовър на Франсоа Трюфо с Жана Моро в главната женска роля. Това е историята на едно любовно трио, безметежна, пълна с чувствени наслади и разточителни удоволствия и точно заради това носеща вируса на себеунищожението в себе си. Книгата е дебютна за автора и излиза през 1953 година, когато той е на 74! Тя е базирана на огромния личен дневник на Анри-Пиер Роше – журналист, художествен критик, колекционер, човек, който по думите на Марсел Дюшан е превърнал прекарването на времето си в произведение на изкуството. ИК «Колибри»

 

 

“Денят, в който зарязах всичко” от Ан Тумио

Кой не е чувал съвременната концепция, че за да обичаме другите, трябва да обичаме себе си, кой не вярва в нея? И че трябва да открием вътрешния си мир, както и да се научим да казваме «не» по пътя към митичното щастие? 26-годишната Уенди предприема пътешествие само с раница на гърба си, което никак не е в характера й. Аржентина й се струва добро място да избяга от налегналите я проблеми. Джунгли, ледници, кактусови горички, пустиня от сол, страстно танго – животът изнася на Уенди открит урок по оцеляване и забавление. Живеещата във Франция Ан Тумио е журналистка, писателка и блогърка, която е посветила кариерата си на това да помага на хората да открият щастието. ИК «Ера»

 

“Поезия” от Пиер дьо Ронсар

Истински изящен подарък. Двуезично издание на избрани оди, елегии и сонети на ренесансовия гений Пиер дьо Ронсар с превод на български от Кирил Кадийски. Стиховете са вдъхновени от възлюбените на Ронсар – Касандра, Мари и Елен. Съвременниците му го наричат Принц на поетите. ИК «Колибри»

Подбор: Адриана Попова

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *