Партньор на Проватон
 Водещият в Европа колеж по мода, изкуство и дизайн Istituto Europeo di Design с безплатни семинари във Варна

Водещият в Европа колеж по мода, изкуство и дизайн Istituto Europeo di Design с безплатни семинари във Варна

Сподели в

Морската столица ще е един от общо трите града в България, в които италианският Istituto Europeo di Design (IED) ще представи своята дейност, научи Moreto.net.
Всеки, който има интерес към модата, изкуството и дизайна и проучва възможности за обучение и развитие, може да се запише безплатно за участие тук.
Презентацията ще се проведе на 15 февруари в х-л „Графити“, от 18:30 часа. Безплатните творчески семинари ще се състоят с начален час 11:00 и 15:00 часа.
Презентациите ще представят колежа, неговите програми, възможностите за стипендии и кариерно развитие. За тези, които се интересуват от бакалавърски програми с креативна насоченост, ще се проведат и специализираните творчески семинари с лектор Алесандро Бусени (Alessandro Busseni) – преподавател в магистърската програма на IED „Graphic Design“. Целта е участниците да се докоснат до италианския подход на преподаване в една творческа среда, която ще ги провокира да мислят креативно, да работят в групи и да представят индивидуални идеи по теми, свързани с дизайна.


По време на обучението си студентите работят върху реални проекти на водещи бизнес-организации, което значително улеснява навлизането им в професионалния живот. Ежегодно близо 100 компании, сред които Canon, Swatch, Hewlett Packard, Whirlpool, Hitachi, AlItalia, Fendi, Max Mara, Armani, Pupa, Ferre, IBM, BMW, Fiat и Philips и др., участват с различни активности в академичната подготовка.


IED е сред водещите образователни институции в сферата на модата, дизайна, визуалните изкуства и комуникации в Европа, като предлага едни от най-всеобхватните програми на английски, италиански и испански език. Можете да се обучавате в бакалавърски и магистърски програми, мастър курсове, едногодишни специализации и летни курсове. Сред най-атрактивните специалности са: Интериорен дизайн, Моден дизайн, Графичен дизайн, Бижутериен дизайн, Продуктов дизайн, Автомобилен дизайн, Маркетинг и реклама в модата, ПР и събитиен мениджмънт и Бранд мениджмънт, Анимация, Видео и Аудио дизайн.
От 2016 г. в IED успешно се прилага метод за намаляване на таксата за обучение на база семейни доходи за бакалавърски програми. Освен това, академията стимулира най-креативните кандидати със стипендии в размер на 50% до 100% от годишната таксата, което прави института много по-достъпен за българските кандидат-студенти.
Презентациите и творческият семинар са безплатни с предварителна регистрация.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *