Партньор на Проватон
 Портних: Преди години по ключови трасета във Варна нямаше и две педи здрав асфалт

Портних: Преди години по ключови трасета във Варна нямаше и две педи здрав асфалт

Сподели в

Модерен спортен комплекс ще бъде изграден на мястото на стария стадион в район “Владислав Варненчик”. Пускаме процедурата за избор на изпълнител, като се надяваме амбициозният проект да бъде реализиран още до края на годината, информира кметът на Варна и областен координатор на ГЕРБ Иван Портних на провелата се среща с районната партийна организация.

“Безспорно във Владиславово има нужда от съвременно спортно съоръжение. Комплексът ще разполага с многофункционална зала и игрища за различни спортове”, обясни Портних и заедно с кмета на района и ръководител на ГЕРБ-Владиславово Николай Костадинов представи и проекта за цялостно преобразяване на IV микрорайон. В срещата взеха участие и народният представител и административен секретар на ГЕРБ-Варна Павел Христов и общински съветници от ГЕРБ.

“Обновяваме междублокови пространства, където никой не беше ремонтирал нищо от десетилетия. Лесно се забравя, но само до преди няколко години по ключови трасета в града като бул. “Трети март” нямаше и две педи здрав асфалт. Сега приключваме с ремонтите по главните пътни артерии и насочваме финансовия ресурс за инфраструктура към малките улички и вътрешнокварталните пространства”, увери Портних.

Той припомни, че в района се реализира европроект за енергийна ефективност в две училища. “Част от проекта е и една детска градина във Владиславово. Обновяване предстои и в читалището”, анонсира Портних, като допълни, че ремонтите на образователната инфраструктура ще обхванат и училищните дворове.

В рамките на дискусията по повод подготовката на партийната организация за предстоящите избори той подчерта, че реализираните европроекти са пряк израз на успешните европейски политики. “Навсякъде в района могат да се видят примери за добрия ефект от инвестициите с европейско финансиране. Това са средства, които не са по силите на общинския бюджет и привличаме с активна работа по европрограми”, отчете Иван Портних. По думите му евровотът е избор за пътя на развитие на България. “Европейските партньори на страната ни очакват ясни сигнали, а не колебание. Еврооринтацията ни е предпоставка за стабилност и икономически растеж, за повишаване на стандарта на живот”, посочи областният координатор на ГЕРБ.

Павел Христов на свой ред заяви, че фалшивите новини и популизмът формират внушения, чрез които опонентите на ГЕРБ целят да демотивират хората да гласуват. “Чрез спекулации се правят опити да се разруши авторитета на страната ни, който българското правителство и представителите ни в ЕС са изградили”, добави варненският депутат. Единодушно бе изразена позицията, че в лицето на евродепутатите от ГЕРБ България има подготвени хора, които добре познават механизмите на работа в ЕП и за които вратите в европейските институции са широко отворени.

 

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *