Партньор на Проватон
 Какво правят успешните лидери през уикенда. Правят каквото трябва

Какво правят успешните лидери през уикенда. Правят каквото трябва

Сподели в

Успешните лидери наистина обичат своята работа, което означава, че те прекарват дълги часове в офиса и влагат огромни усилия в постигането на желаните от тях резултати. Както всички знаем обаче, човек трудно може да поддържа за дълго време високо темпо и качество на работа, независимо от това колко е мотивиран. Всеки лидер се нуждае от време за почивка, за да избегне бърнаута. В моята работа като коуч аз винаги насърчавам лидерите, с които работя, да използват уикендите като времето, в което да възстановят силите си и да се подготвят за следващата работна седмица.

Ето и някои от най-добрите навици, на които успешните лидери разчитат през своите уикенди:

1. Изключват се напълно от външния свят

За много лидери уикендът е времето, когато те могат да си позволят да се изолират напълно от случващото се около тях. В нашия постоянно свързан свят, имаме нужда да се „изключим от мрежата“, за да изясним мислите си и да намерим минутка спокойствие.  Оставете телефона и компютъра за няколко часа, изключете външния свят от мислите си и опитайте отново да се свържете със себе си.

2. Четат

Голяма част от най-успешните лидери са запалени читатели, а това прави уикендите перфектното време за наваксване с някои статии и книги, които по една или друга причина са останали на заден план. Бонус точки носят материалите и книгите, които са интересни и предизвикателни за вашето въображение, но нямат нищо общо с работата ви.

3. Прекарват време с близките си

Много лидери използват уикендите си, за да прекарат повече време с най-важните хора в техния живот. Уверете се, че всяка седмица отделяте време за онези хора, които значат най-много за вас.

4. Планират

Успешните лидери отделят поне малка част от уикендите си за планиране на предстоящата седмица. Съботата и неделята осигуряват нужното пространство и свобода за ума, което помага за разпознаването и отбелязването на някои по-малки детайли, които иначе биха останали пренебрегнати в хаоса на забързаната работна седмица.

5. Намират си хоби

Великите лидери обикновено използват свободното си време, за да си изградят интерес към определено хоби. Хобитата ви помагат да изчистите съзнанието си от натрупаното напрежение и мисли за работата и ви дават възможността да изградите по-здрави и дълготрайни връзки с хората във вашия живот.

6. Тренират

Успешните лидери разбират значимостта на физическите упражнения. Те са не само метод за поддържане на добро здраве, но и чудесен начин да подредите мислите си и да изчистите ума си. Бонус точки за упражненията сред природата, които могат да удвоят положителния ефект за вашето физическо и психическо състояние.

7. Презареждат

Живеем в изключително конкуренте свят и всеки успешен лидер знае, че винаги трябва да е в пикова форма. Поддържането на добро представяне изисква много енергия, така че презареждането през уикенда е просто задължително за всеки, които не иска да изостане от своите конкуренти.

В крайна сметка, всеки се нуждае от време, за да се отпусне, да изчисти мислите си и да презареди с енергия ума, тялото и душата си. Уикендите предоставят тази възможност, стига да знаете как да се възползвате от тях.

………………………….

 Лоли Даскал, президент и изпълнителен директор на консултантската фирма Lead From Within, в своя блог.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *